Stormøde sætter fokus på BNBO

- Hvad truer egentlig Danmarks grundvand. Hvad er sandheden og argumenterne? Det kan man blive klogere på, når Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse torsdag den 25. november inviterer til stormøde i Sorø.

Mødet afholdes hos VKST, og er henvendt til alle, der er berørt af problematikker omkring boringsnære beskyttelsesområder, BNBO'er, eller som er generelt interesserede i grundvand.

Dyrlæge Nina Svanborg og fagchef hos FFBG, Bente Andersen tager på stormødet fat i den aktuelle situation på grundvandsområdet, og advokat Hans Sønderby skal også optræde til stormødet.

Advokaten vil fortælle om konsekvenserne ved BNBO og indsatsplaner, og give en status omkring Bæredygtig Grundvandsbeskyttelses retssag mod staten.

Ført bag lyset

- Vi føler os ført bag lyset som skatteydende erhvervsdrivende af vores egen stat. Ifølge Hans Sønderby, der har speciale i EU-ret, risikerer lukrative frivillige aftaler om salg af jord at udløse tilbagebetalingspligt, fordi det strider mod EU's statsstøtteregler. 

- Det betyder, at lokkemaden i de såkaldt frivillige aftaler – muligheden for at sælge til kommune på gunstige vilkår – risikerer at blive til en juridisk og økonomisk boomerang for den enkelte landmand, siger formand i FFBG, Ulrik Lunden i en meddelelse forud for stormødet, hvor han også selv indtager talerstolen.

Tilmelding til arrangementet er nødvendigt, og det kan ske pr. mail eller sms. Der er flere oplysninger om stormødet på ffbg.dk.

Læs også