Ingen garanti for mink-retur i 2022

Selv om flere eksperter har slået fast, at minkavl ikke er forbundet med en sundhedsrisiko i forhold til covid-19, vil fødevareminister Rasmus Prehn ikke garantere, at minkavlere kan genoptage produktionen af mink fra 2022.

Fødevareminister Rasmus Prehn vil ikke garantere, at minkerhvervet kan genoptages i 2022, selv om der er indført en dvaleordning til avlere, der gerne vil genoptage bedrifterne. Foto: Henning Andersen

Selv om der ikke findes mink i Danmark mere, har godt 50 avlere meldt sig ind i foreningen Dansk Mink, og planlægger i den forbindelse at genoptage minkavl fra 2022. Men selv om regeringen ikke er modstander af minkavl i Danmark, kan fødevareminister Rasmis Prehn ikke garantere, at der bliver givet grønt lys til, at avlen kan genoptages. 

- Vi har jo valgt at have den her midlertidige nedlukning af minkerhvervet i Danmark på grund af sundhedsrisikoen. Og viser det sig at der ikke er en sundhedsrisiko igen, så må vi jo tage stilling til det, siger Rasmus Prehn til Effektivt Landbrug.

Side 2

Læs også