Køkkenaffald bliver til ny mad
Hos Teknologisk Institut i Aarhus er forskere langt med metode, der kan omdanne affald til ny næring ved hjælpe af fluelarver

Maddiker kan være vejen til udnyttelse og omdannelse af køkkenaffald til nye ernæringskilder til både dyr og mennesker. Arkivfoto
Bananskræller, kartoffelskræller, osteskorper og kaffegrums – alt sammen ender i dag både i affaldsspanden og køkkenvasken. Men faktisk kan det vise sig at være værdifuld næring til fremskabelsen af ny mad.
Forskere ved Teknologisk Institut i Aarhus under instituttets afdeling ”Life Science”, ifølge erhvervstillægget ”Danmark” i JydskeVestkysten, langt i forskningen om at omdanne affald til ny næring ved hjælp af fluelarver.
Kort fortalt går forskningen ud på ag fluelarverne, der er også kendes som maddiker, æder affaldet og bliver cirka 100 gange tungere.
Larverne ender så herefter selv med at blive næringsrigt foder til andre – både dyr og mennesker.