Økologisk mersalg

Krydsning med Jersey og Charolais giver lækkert kød på Verningelund.

- Samtidig med coronakrisen har vi kunnet konstatere et lille mersalg i butikken. Måske er det fordi, vi er blevet kendt for at levere økologiske produkter af en god kvalitet. Det hænger måske også sammen med, at både lokale og folk lidt længere fra på grund af coronakrisen har fået bedre tid til at komme her. I hvert fald kan jeg tydeligt mærke, at byen har støttet mere op om butikken. Og det er jo rigtig rart.

Sådan beretter Hanne Jørgensen, der sammen med sin mand Arne Jørgensen siden 2016 har drevet gårdbutik på Verningelund med salg af kød fra bedriftens økologiske jerseybesætning med 260 køer.

- I morgen (torsdag den 2. april, red.) får jeg en udskåret kvie hjem fra slagteriet i Skallebølle. Den er som vore øvrige slagtedyr krydset med charolais, hvilket giver noget meget lækkert kød. På facebook har jeg som vanligt meddelt kundekredsen og alle øvrige interesserede, at der så kan købes fersk kød. Det plejer at trække ekstra kunder, fortæller Hanne Jørgensen, der til daglig er skolelærer i Odense, men nu har hjemmeundervisning i blandt andet engelsk for tre klasser.

Som alle øvrige butikker overholdes corona-reglerne med håndsprit og afstand. Således kommer kun én kunde ind i butikken ad gangen, og Hanne Jørgensen håndterer selv det udvalgte kød i fryseren eller køleskabet.

- Nogle ønsker, at jeg leverer varerne ud i bilen til dem. Så det er helt uden smitterisiko at komme her.

Butikken har åben hver torsdag eftermiddag, og foruden egne produkter sælges også oste fra Løgismose, hvortil Verningelund leverer øko-mælken, mindre udskæringer af økologisk lammekød og andre specialiteter.

Læs også