Ung biomasseforening i stærkt første år

Landbrugets Biomasseleverandørforening, LBBL, er kommet stærkt ud af det første år. Det var konklusionen på første år i foreningen, der forleden holdt generalforsamling

Glade medlemmer af Landbrugets Biomasseleverandører i forbindelse med generalforsamlingen forleden, hvor de kunne se tilbage på et godt første år.

Landbrugets Biomasseleverandørforening, LBBL, er kommet styrket ud af foreningens første år. Sådan lød budskabet fra foreningen på første års generalforsamling, hvor man samtidig selv fastslog, at man er den eneste aktør, der har entydigt fokus på at skabe værdi for landbrugets biomasser i den grønne omstilling.

Foreningen er nu landsdækkende med 17 medlemsforeninger med repræsentation fra over 1000 biomasseleverandører fra alle dele af Danmark.

På første ordinære generalforsamling forleden fik bestyrelsen medlemmernes fulde opbakning og ros for det store arbejde, der er udført i foreningens første år.

LBBL har sat fokus på værdien af leverandørerklæringer/selvdeklaration. Der arbejdes med generelle udfordringer i forbindelse med indgåelse af leverandørkontrakter, der holdes foredrag og udveksles erfaringer.

Arbejdsudvalg under L&F

Senest er der på initiativ af LBBL nedsat et arbejdsudvalg under Landbrug & Fødevarer, L&F, med LBBL og de tre store sektorer, kvæg, svin og planteproduktion. Formålet er videndeling og hurtig reaktion på nye initiativer, så landbrugets klimareducerende tiltag tilføjer værdi – også i kroner og øre – til landbruget.

DLG var vært for mødet og benyttede muligheden for at fortælle om halmpiller og de fordele, der kan være ved brug af halmpiller i forhold til gylle til biogas.

Hilser forening velkommen

Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark, gav oplæg om biogas i fremtidens energiforsyning.

Henrik Høegh startede sit indlæg med at rose dannelsen af LBBL. Han understregede vigtigheden af, at der er en forening, der udelukkende har til formål at sikre den økonomiske værdi af biomassen og CO2-reduktionerne til landbruget.

- Ingen tvivl om, at biogas er og i endnu højere grad bliver en vigtig vedvarende energikilde i fremtiden grønne energiforsyning. For der er en kæmpestor energiudfordring foran os, lød det fra Henrik Høegh, der fortsatte:

- Udfordringen lige nu for Danmark er, at vores selvforsyningsgrad af energi falder og falder. Før 2011 eksporterede Danmark energi. Nu må vi importere 42 procent af vores energiforbrug. Med biogas har man en energikilde, der producerer, uanset om solen skinner eller om det blæser.

Peter Høj og Erling Christensen var på valg og de blev begge genvalgt til bestyrelsen i Landbrugets Biomasseleverandører.

Læs også