Unge landmænd kan søge etableringsstøtte

Nu kan unge landmænd og gartnere søge om udbetaling af tilskud fra etableringsstøtteordningen.

Som en del af Aftale om grøn omstilling af dansk landbrug fra 2021 har unge landmænd og gartnere mulighed for at søge om økonomisk støtte til at etablere sig i erhvervet.

I maj i år besluttede minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) at sikre finansiering til, at alle relevante ansøgninger til den nye etableringsstøtteordning fra unge landmænd og gartnere bliver imødekommet.

Det sker ved at fremrykke midler fra ansøgningsrunden i 2027, så flest mulige unge landmænd og gartnere hurtigt kan komme i gang med at etablere sig. I samme forbindelse meddelte ministeren, at udbetalingen af tilskud ville blive fremrykket, så det sker tre måneder før tid.

Derfor kan unge landmænd og gartnere, der har modtaget tilsagn om etableringsstøtte, allerede nu søge om udbetaling af tilskud. For heltidsbedrifter betyder det, at de kan få op til 745.000 kroner udbetalt. Det er et tilskud, der kan være vigtigt for etableringen af egen bedrift, skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt for mig, at tilskuddene kommer ud til de unge landmænd og gartnere så hurtigt som muligt. Derfor er det meget positivt, at unge landmænd og gartnere har mulighed for at søge om udbetaling af tilskud tre måneder tidligere end planlagt. Det betyder, at de allerede nu kan få gavn af deres tilskud, hvilket her og nu kan bidrage til det nødvendige generationsskifte i landbruget, siger Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V), der fortsætter:

- Det er jeg særligt tilfreds med, da de unge landmænd og gartnere har søgt om etableringsstøtte for cirka 340 millioner kroner i år. Der er således rigtig mange unge landmænd og gartnere, der får gavn af fremrykningen.

Læs også