Planteavler i Frankrig om Corona: - Ved ikke hvornår vi kan få diesel og gødning bragt ud

Med aktuelt 20 grader er forårsarbejdet i fuld gang i det midtfranske. Karsten Work skal tirsdag morgen kører gødning på de kraftige vinterafgrøder, men kan nu ikke få lovning på levering af diesel og gødning. - Det kan gå hen og blive et helvede for os landmænd, siger han. Men på længere sigt kan nedlukningen af det franske samfund måske styrke anerkendelsen af landbruget, vurderer Karsten Work.

- Vi smitter jo ikke, når vi sidder på i traktorens førerhus. Ligesom lastbilchaufførerne i bilerne til levering af diesel og gødning heller ikke gør, fastslår danske Karsten Work, som driver omkring 500 hektar i det centrale Frankrig.

Alligevel kan han frygte, at forårsarbejdet i marken bliver påvirket af den omfattende nedlukning af det franske samfund, som startede i går middags.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også