3 millioner bistader hentes hvert år til Californien fra hele USA og Canada for at bestøve

- Det er et kæmpearbejde med alle de bistader. Men bierne elsker at komme hertil i februar, hvor det er vinter i resten af USA og Canada, fortæller Jenny Holtermann, der dyrker 30 hektar med mandeltræer midt i den californiske dal.

Der er kun fem steder i verden, hvor der kan dyrkes mandler.

- Det skyldes, at mandeltræerne skal have et klima som i Spanien, hvor træerne oprindeligt kommer fra. Men nu dyrker vi 80 procent af verdens forsyning med mandler her i Californien, da vi også har den bedste jord til træerne.

Det fortæller Jenny Holtermann, der sammen med sin mand, Tim Holtermann, driver H & H Family Farms i det intensive landbrugsområde i den californiske dal nær byen Bakersfield.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs mere om Effektivt Landbrug på Route 66

Som optakt til præsidentvalget i november rejser Effektivt Landbrug til USA for at tale med landmænd langs Route 66. Her kan du lære om de udfordringer, landets ranchers og farmers står med i hverdagen, og hvilke håb og ønsker de har til den kommende præsident.

Læs mere her

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også