Tre generationer fuldtids på farmen: - Vi fremavler på 2.000 hektar primært med Manitoba-hvede
Selv om Unger Seed Farm har et stort areal med krævende fremavlskorn, så klares hele driften af Darcy Unger, hans to sønner, farfar og bror plus onkel i høst. - Vi har slet ingen ansatte, og generelt har vi stor frihed. Men maskinomkostningerne er steget voldsomt på det seneste, fortæller han.

Velkomst af tre generationer på den 2.000 hektar store Unger Seed Farm. Fra højre er det ejer Darcy Unger, hans to sønner Colton og Austin Unger, og til venstre farfar Ron Unger. Fotos: Jørgen P. Jensen
På turen tværs over Canada rykker vi fra den store Ontario-provins – en provins mod vest – til Manitoba, der er særligt kendt for sine uendelige hvedearealer med – ja, Manitoba-hvede.
En times kørsel nord for hovedstaden Winnipeg tager vi på besøg hos familien Unger, som dyrker godt 2.000 hektar med fremavl af primært vårhvede til salg som såsæd direkte til områdets hvededyrkere.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her