Markedsdirektør: Spanien er nok verdens vigtigste marked lige nu

- Jeg tror, at vi i Danmark i mange år har undervurderet den spanske svineproduktion, siger markedsdirektør i ACO Funki, Torben Olesen, overfor Effektivt Landbrug på denne uges store svinemesse i Spanien.

Torben T. Olesen, som er markedsdirektør i staldinventarfirmaet ACO Funki;, forventer en fortsat udbygning af den allerede store og effektive svineproduktion i Spanien. - Vi mærker klart en optimisme og investeringsvilje hernede, fortæller han her på den igangværende FIGAN-messe i Midtspanien. Fotos: Jørgen P. Jensen En lang række danske firmaer er repræsenteret på den igangværende spanske messe - både som her med selvstændige stande eller med i én af de to fællesstande, som den danske ambassade har arrangeret for at vise Dinamarca. To danske firmaer har fået fremhævet deres udstillede produkter som særlige nyheder. Den ene er firmaet Agrisys med deres dataopsamler for grise, der løber igennem - her vist af eksportchef Kent S. Nielsen og den spanske ansatte Ivan Jiménez (tv). Den anden særlige nyhed af danske produkter står firmaet R2 Agro A/S for. - InflaMove er et tilsætningsfoder af naturlige råvarer, der stabiliserer dyrenes tarmflora, fortæller salgschef Jesper Møller Nielsen. Danske Novadan deltager med både markedschef Hans Erik Nielsen (i midten) og Novadans spanske forhandler fra firmaet Agro Mundo, Amílcar R. Boto (th.) og den portugisiske forhandler, dyrlæge Joäo Pereira (tv.). Novadan har været i Spanien i fem år med desinfektion og kemi til hudyr. Det er 15. år, at FIGAN-messen om svin og i mindre grad øvrige husdyr afvikles i den midtspanske by Zaragoza. Danske Vilomix ser muligheder i det spanske fodermarked, da forbruget af blandt andet antibiotika stadig er alt for højt, fortæller eksportdirektør Knud Elmose (th.) - her sammen med Vilomix' spanske samarbejdspartner Tegasa med direktør Marc Masià. FIGAN-messen er den første fysiske udstilling i Zaragoza efter corona-nedlukningen. Og mundbind er stadig obligatorisk indendørs på messen og mange steder i Spanien. Udstillingen omfatter også lastbiler til fodertransport og andre formål i husdyrproduktion.

- Hvor vi fornemmer en afmatning i andre europæiske lande, så er der her i Spanien en mærkbar tro på, at man skal producere endnu flere grise.

Det fastslår Torben T. Olesen, salgs- og marketingsdirektør i ACO Funki fra Herning, på den store husdyrbrugsmesse FIGAN, der netop i disse dage afvikles i den midtspanske by Zaragoza.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også