Det bliver stadig sværere at skaffe arbejdskraft på den rumænske gård

Han har prøvet med indisk arbejdskraft. - Men de holdt kun få dage. De havde slet ikke forståelse for vores maskiner og arbejdsmetoder, siger driftsleder Claudiu Davitoiu, der ser arbejdskraft som den største udfordring i de kommende år.

Der er 50 ansatte til at passe både de 1.000 hektar mark og de 1.000 holstein-dyr, hvoraf de knap 450 er malkekøer. Den tidligere statsfarm trænger til en del vedligeholdelse og renovering. Foto: Niels Damsgaard Hansen Der bliver fodret med egen avl af majs, lucerne og helsæd. Foto: Niels Damsgaard Hansen 30 danske landmænd fik i mandags en god og ærlig snak om udfordringerne ved at være rumænsk mælkeproducent. Den gennemsnitlige ydelse fra køerne ligger pænt på omkring 9.000 kg mælk pr. årsko, og afregningsprisen er næsten som i Danmark på aktuelt 2,40 kroner.

Der er 50 ansatte til at passe både de 1.000 hektar mark og de 1.000 holstein-dyr, hvoraf de knap 450 er malkekøer.

Det oplyser rumænske Claudiu Davitoiu, som er daglig driftsleder og medejer af det tidligere statsbrug uden for hovedstaden i Rumænien.

I gruppen af danske landmænd, som Effektivt Landbrug er på studietur med i Rumænien, er opfattelsen, at det er forholdsvis mange ansatte.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også