Irsk planteavler: 10 t/ha i vinterhvede er for ringe

Udbytterne på Louis McAuleys godt 700 hektar har egentligt altid været gode. - Men gradvist blev det vanskeligere at lave et ordentligt såbed, og vi havde oftere problemer med at færdes i marken, fortæller han. Nu har han fundet løsningen.

Louis McAuley forklarer, hvordan hans John Deere 750A såmaskine fungerer.    Fotos: Niels Damsgaard Hansen. Base Ireland - som det står på Louis McAuleys hue - er en organisation for landmænd og forsøgsfolk, der arbejder med conservation agriculture. - I år runder vi så de 95 procent af vores areal med no-till. Og snart når vi op på de 100 procent, fortæller Louis AcAuley. - Store, flotte regnorme i det opgravede spadestik viser en sund og levende jord, fortæller Louis McAuley. I efteråret bliver der her sået vinterhvede direkte i en stående mellemafgrøde hos Louis McAuley. Louis McAuleys direkte såmaskine John Deere 750 kan med sine rulleskær med højt skærtryk nemt så i en stående efter- eller mellemafgrøde. McAuley-familien har en stor fodermølle tilknyttet til deres farm, hvorfra de sælger færdigblandet foder til områdets kvæg- og fårebesætninger. - Denne vinterbygmark har haft no-till i snart seks år, og vi kan tydeligt se forskel på jorden. Selv om det har regnet en hel del de seneste dage, hænger jorden for eksempel ikke fast på skoene, viser Louis McAulev med spaden.

Louis McAuley dyrker salgsafgrøder som vinterraps, vinterhvede, vinterbyg, hestebønner med flere. Desuden driver familien en fodermølle, hvorfra der sælges egen produktion af færdigfoder til områdets mange besætninger med malkekøer og får.

- 90 procent af vores egen avl bruges i foderfremstillingen på møllen, fortæller han, da Effektivt Landbrug besøger den irske planteavler en god times kørsel vest for Dublin.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også