Texas' største farm er på 400.000 hektar

King Ranch er større end Fyn, grundlagt i 1853, og er berømt over hele USA. – I år kan vi sikkert tage autonome, selvkørende John Deere-traktorer i brug, fortæller driftsleder Brandon Benton.

Det dobbelte »W«  er logo for King Ranch og brændemærke på al kvæg på ranchen. Her danner 44 bomuldshøstmaskiner, der er i gang i de store bomuldsmarker, et kæmpe W. Privat foto En bomuldhøster koster op mod seks millioner kroner stykket. Her er tre af farmens bomuldshøstmaskiner på række. Driftsleder Brandon Benton (tv) viser Effektiv Landbrugs udsendte en bomulds-balle, som er den størrelse, som deres bomuldshøstere laver, fyldt med sammenpresset bomuld. På maskinsiden er alt John Deere, med 10 traktorer i 8000-serien og syv traktorer i 9000-serien. Kødkvægsracen Santa Gertrudis er fremavlet specielt på King Ranch, tilpasset det varme og fugtige klima i det sydlige Texas. Foto: Jørgen P. Jensen Endnu hænger de originale sadler fra de tidligere cowboys på verandaen ved nogle af husene på King Ranch. Såmaskine med 45 såenheder til at etablere sorghum i januar-februar. Der er stadig en bestand af det originale longhorn-kvæg på King Ranch

- Vi dyrker 30.000 hektar her på farmen med sorghum og bomuld, fortæller Brandon Benton og viser Effektivt Landbrugs udsendte et stort kort på væggen i hans kontor.

Han er driftsleder på markbruget, der udgør knap 10 procent af den enorme King Ranch, som ligger i det allersydligste Texas nær Rio Grande og Mexico.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også