Engelsk maskinudstilling: Her udstilles absolut ingen plove eller dybdeharver

Én gang årligt er Groundswell Ag Show i England nok stedet, hvor udbuddet af fabrikater til pløjefri dyrkning er allerstørst. Her er indtryk fra udstillingen om valg af såmaskine.

Agreena, der formidler salg af CO2-certifikater som følge af kulstoflagring i landbrugsjord, var også på udstillingen. Fotos: Niels Damsgaard Hansen John Deere har en såmaskine med skiveskær til direkte såning. HE-VA var med på udstillingen med disse redskaber – dybdeløsning af jorden er ikke nødvendig på en sund jord. Det vil sige på jord med god struktur. På den engelske maskinudstilling Groundswell Ag Show er udbuddet af fabrikater til pløjefri dyrkning formentlig allerstørst. Horizon-såmaskine med skiveskær, som det fremgår af det mindre billede. Desværre var felterne til demo af de mange såmaskiner ikke så store som tidligere år, og der var ikke efterafgrøder, som man ofte sår direkte i. Denne jord er sund med god struktur, så planterødderne kan komme til siden og nedad i jordprofilen. Sumo med tandskær til direkte såning, hvor der kører en tand til at arbejde dybere foran selve såskæret. Det er kun nødvendigt, hvor jordstrukturen ikke er optimal.

Af mange gode grunde har interessen for at dyrke uden plov været meget stigende de senere år både herhjemme og internationalt. Derfor er interessen for udstyr til at dyrke pløjefrit også større end nogensinde før.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også