- Vi frygter fremtiden og manglen på vand

Tørken har også været hård for Roberto Prodics landbrug. Men familiens gård er heldig at ligge tæt ved lave bjerge, som har kunnet sende kanal-vand ned til områdets mange vandingskanaler. – Så vi har faktisk høstet høje udbytter i år, siger den italienske landmand.

Der kan høstes to afgrøder årligt - for eksempel sojabønner og vinterhvede, som Roberto Prodic her er ved at harve op til at så. Sojabønnerne står tørre og halvvisne på markerne. Det er disse kanaler, som kan fyldes med vand fra bjergene og har reddet høsten hos Roberto Prodics familie. Tørken har også været hård for Roberto Prodics landbrug på Posletten i det nordlige Italien. Men familiens gård er heldig at ligge tæt ved lave bjerge, som har kunnet sende kanal-vand ned til områdets mange vandingskanaler.

Jorden er knastør.

Alligevel er 29-årige Roberto Prodic ved at harve op til såning af vinterhvede på familiegården i den nordlige del af Po-sletten nær byen Padova.

På gårdens 50 hektar dyrkes vinterhvede, vårbyg, sojabønner samt majs, lucerne og rajgræs til besætningen på 120 holstein malkekøer.

Et typisk landbrug på Po-sletten, som har været i familiens eje i tre generationer.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også