Brasiliansk planteavler med butikker og eget bageri

Uanset hvad man tænker om økologi, er forbrugernes interesse for økologiske produkter verdensomspændende. Således har Angela og Dick Thompson siden 1989 skabt en alsidig, økologisk virksomhed cirka 100 kilometer vest for Rio de Janeiro med 70 medarbejdere.

Bygningerne, som hører til Sitio do Moinho, bruges til pakning af grøntsager, bageri og modtagelse af gæster, der kan få serveret lækre måltider med mange hjemmelavede produkter. Fotos: Niels Damsgaard Hansen Angela Thompson viser stolt sin mand, Dick, frem, som han sidder på forsiden af et kendt brasiliansk blad. Baggrunden for artiklen er, at de vandt en præmie for bæredygtighed med deres virksomhed Sitio do Moinho. I forgrunden fine kålplanter, der vokser frodigt i varmen. Medarbejdere detailpakker grøntsager og urter, før de køres ud til egne butikker eller leveres hjemme hos forbrugerne. Bygningerne, som hører til Sitio do Moinho, bruges til pakning af grøntsager, bageri og modtagelse af gæster, der kan få serveret lækre måltider med mange hjemmelavede produkter. Fábio Ramos er daglig leder af Sitio do Moinho med stor faglig indsigt i dyrkning af grøntsager og urter. Som det ses på væggen er der masser af planlægning. Foran ham står dunke og poser med forskellige økologiske produkter, som indgår i produktionen. Rødbeder gror også godt hos Sitio do Moinho. Gurkemeje, som giver en meget stærk, gul farve, dyrkes også.

Et kig udover bedene med de forskellige grønsager. På tidspunktet for det danske besøg var der alt for meget nedbør, som hæmmer væksten. Også selvom der er rigelig varme og sollys.

Det er med nød og næppe, at bussen med de 42 danskere når frem ad de smalle, snørklede veje til Sitio do Moinho.

Det er navnet på et mindre, økologisk gartneri med avl i såvel drivhuse som på friland.

Vi er cirka 100 kilometer vest for den berømte Copacabana strand i den brasilianske storby Rio de Janeiro.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også