Én hektar koster mere end 3 millioner kroner at købe
Vi kender dem nok alle sammen – de grønne, lidt hårde frugter i det lokale supermarked. De hedder også det samme, som man kalder befolkningen i det land, hvor de fleste af dem kommer fra, nemlig kiwier. Men vi går oftest glip af de gyldne af slagsen, som er endnu sødere og blødere end de grønne, især når de spises friskplukkede og modne i hjemlandet, New Zealand.

Gawin Fleming har meget stor viden om dyrkning, kvalitetsvurdering og afsætning af kiwifrugter via sit job i Kiwifruit Country. Fotos: Niels Damsgaard Hansen
Vi er i Bay of Plenty – som på dansk kan oversættes til »Bugten med rigelighed« – som ligger cirka midt på østsiden af Nordøen i New Zealand.
- Her dyrker vi 80 procent af den totale produktion af kiwi i New Zealand, fortæller Gawin Fleming, manager hos Kiwifruit Country, til en gruppe danske landmænd, der er på studietur i New Zealand med Effektivt Landbrug og rejsebureauet Rejsogoplev.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her