Denne insektfarm vil snart beskæftige 400 ansatte
I stedet for at indkøbe dyrt proteinfoder udefra så laver en gruppe landmænd i Kenya selv deres protein ved hjælp af fluelarver og lokalt affald.
– Vi høster larverne hver 12. dag, tørrer dem og opfeder vores kyllinger og fiskeopdræt med dem, fortæller driftslederen. Driftsleder Robert Mwangi (tv) tager imod på insektfarmen, der er under opbygning. I midten ses danske Pil Holm Maagaard, der er Food Councilor på den danske ambassade i Kenya og arbejder med udvikling af fødevarekvalitet. Fotos: Jørgen P. Jensen
Det bliver en stor gård, der i 2025 skal beskæftige godt 400 ansatte med produktion af insekter, kyllinger, fisk i aquakultur og fremstilling af salgsgødning.
Men endnu er det udelukkende en samling af lidt primitive træbygninger og produktion i mindre skala.
Vi befinder os i forrige uge, hvor en smilende driftsleder, Robert Mwangi, tager godt imod os efter fire timers kørsel nordvest på fra hovedstaden i Kenya.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her