Ris er for os danskere en ret eksotisk afgrøde, som vi ofte spiser i stedet for kartofler eller pasta.

Men kendsgerningen er, at det sådan set er os, der er lidt unormale. For på verdensplan er ris meget, meget vigtigere end såvel kartofler som pasta.

Fakta er nemlig, at for milliarder af mennesker er ris den allervigtigste spise, efterfulgt af majs og hvede, mens sorghum, byg, havre og rug med flere globalt kun fylder meget lidt i vores kost.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement

Global Farming