Brite med norske rødder dyrker en af verdens dyreste fødevarer i franske bakker

De lokale landmænd synes, at Peter Smith er gal. Han er i færd med at udleve en 20 år gammel drøm om at producere safran til kommercielt brug på nogle beskedne jordlodder midt i Frankrig.

Midt inde i hjertet af Frankrig har britiske Peter Smith slået sig ned som producent af en af verdens dyreste fødevarer målt efter vægt – krydderiet safran.

Måske skulle man derfor tro, at der var hegn og vagthunde omkring de beskedne jordlodder, som bonden nænsomt passer i Rochefolle tæt ved landsbyen Fougerolles dybt inde i Loiredalen. Men det er ikke tilfældet.

Kun hans halvandet år gamle hyrdehund lusker omkring på

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også