DanBred Arges er på vej mod 4.500 søer

I Rumænien ligger det danskejede landbrug DanBred Arges, hvor der siden 2005 er opbygget en succesfuld svineproduktion. Laurids Søndergaard og hans tre medejere lægger vægt på, at udbygningen af svinebruget foregår i roligt tempo.

Foto af de 30.000 kvadratmeter tomme landbrugsbygninger ved overtagelsen i 2005. Fotos: DanBred Arges DanBred Arges i dag – nyrenoverede bygninger med nye tage og inventar. - Vi er nu gået i gang med at nedlægge de sidste slagtesvinestalde her på hovedgården og indrette til i alt 4.500 søer, fortæller Laurids Søndergaard. - Vi dyrker 1.250 hektar, hvoraf vi ejer de cirka 1.000 hektar. Desuden har vi kornopbevaring til 24.000 tons korn, oplyser Laurids Søndergaard.

Det danskejede landbrug i Rumænien, DanBred Arges, blev etableret i 2005 af de to jyske landmænd Laurids Søndergaard og Martin Agerskov. I dag deler de ejerskabet med to tidligere rumænske ledere, der ejer hver 10 procent.

- Da vi købte det nedlagte kollektivbrug var det 30.000 kvadratmeter tomme bygninger indhegnet på otte hektar. Alt indvendigt skulle straks renoveres og senere – da vi havde tjent nogen penge – har vi også udskiftet

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også