Dansk kakao-produktion i Nicaragua
Lars og Niels Møller har på kun fem år udviklet en lokal og enkel kakaodyrkning til en stor kvalitets-kakaoproduktion med eksport til over 35 lande verden over.

Kakaotræets naturlige voksested er i Amazonas i Sydamerika. Træet er meget krævende med hensyn til temperatur og nedbør, det vil kun vokse ved 24-28 grader C. Et træ begynder at bære frugter, når det er fire til fem år gammelt. Når det er fuldt udvokset, kan det i løbet af et år have 6.000 blomster, men kun omkring 20 kapsler. Der skal bruges 300-600 frø til at producere 1 kg kakaopasta. Foto: Ingemann.
De fleste holder af chokolade og forventer, at kakaoen betyder meget for smagen.
- Men faktisk kan du kalde noget for chokolade, hvis blot 15 procent af indholdet er kakao. Så er det mest sukker og andre ting, det smager af, fastslår Lars Møller, der sammen med sin far, Niels Møller, har etableret en produktion af kvalitets-kakao i Nicaragua.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her