Danske landbrugsbygninger er smukke

Større dyrevelfærd, meget hygiejniske og langt mere økologi. Det fremhæver Ryotaro Kita som anderledes i danske landbrug i forhold til japanske landbrug.

Ryotaro Kita er kommet til Henrik Christensens kvægbedrift for kun to uger siden for at være her det kommende år. - Ryotaro er virkelig god til at tale engelsk, så det kører rigtig godt, siger Henrik Christensen ude på gårdspladsen. Henrik Christensen overtog slægtsgården i 1990, og byggede derefter denne løsdriftsstald med et særligt, bevægeligt hollandsk foderbord. - Cirka én gang om ugen lægger vi en blok ensilage ind, og efterhånden som køerne æder sig igennem, flytter vi forværket fremad, viser Henrik Christensen. - Mine forventninger var høje til opholdet, da vores lærere på universitet i Sapporo, hvor jeg læser til landmand, ofte henviser til Danmark og dansk landbrug som forbilledet for godt landbrug, fortæller 21-årige Ryotaro Kita Ryotaro Kitas arbejde vil i høj grad blive med køerne og malkningen. - Vi malker nemlig tre gang i døgnet, fortæller Henrik Christensen.

Knap en halv måned har den unge japanske landmand Ryotaro Kita været hos Ulla og Henrik Christensen ved Futting nær Hammel i Midtjylland.

- Her ser fuldstændig ud som hjemme på Hokkaido, smiler den unge japanske landmand, og peger ud på det midtjyske, forårsagtige landskab.

Hokkaido er den store, nordlige ø i Japan, hvor langt det meste af det japanske landbrug er beliggende.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også