bannerPos

De store europæiske kemikoncerner tester deres pesticider hos fynske Agrolab

Der er 22 ansatte på Agrolabs hovedkontor ved Nr. Åby på Vestfyn – primært specialister indenfor biologi og kemi. Fra venstre står Martin Gejl, ejer og økonomiansvarlig, Carl Hedegaard Jensen, direktør samt Kenneth Sørensen, CEO. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
24-03-2020 21:00
Det private forsøgscenter ved Nr. Åby har opnået stor anerkendelse af og certificering til at bringe nye midler fra udviklingsfirmaer frem til godkendelse og dermed ud i praktisk landbrug i Danmark og Nordeuropa.

Agrolab ligger på Vestfyn og er en mindre og ret unik virksomhed.

Her hjælpes de store europæiske kemikoncerner med at få nye pesticider og produkter på markedet og dermed ud til brug hos de danske og nordeuropæiske landmænd.

- Ude i Europa er vi meget kendte – især blandt de store kemifirmaer. Men i Danmark er der ingen, som kender os, fastslår Martin Gejl, som siden 2010 har været ejer af Agrolab.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mindst 10 år fra laboratoriefremstillet mælk

Meget tyder på, at der er et stort marked for mælk produceret uden køer. Der går dog mindst 10 år, før det kan laves, vurderer seniorforsker.

Naturlighed eller laboratoriekød?

Flere firmaer er allerede i stand til at fremstille kød i et laboratorium. Succesen kommer dog i høj grad til at afhænge af, hvilken historie forbrugerne vil have, og om man kan finde en erstatning for det kalveserum, der i dag er nødvendig for at lave kunstigt kød.

Mulighed for tilskud til slagtesvinestalde

Har du byggeplaner, kan du få tilskud til nye slagtesvinestalde i 2020. Der er afsat 85 mio. kroner til modernisering af nye stalde, og ifølge Seges Svineproduktion, så rækker puljen til etablering af op til 90.000 stipladser.

Tjener ekstra penge på løntørring med to mobiltørrerier

Landmand fra Langeland reddede 160 hektar hvede i en våd høst med et Turbodan-mobiltørreri, som tørrede kornet ned fra 30 procent vand. Senere har han anskaffet et tørreri mere af samme type.

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

- Vores medarbejdere er heldigvis virkelig gået til den

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, så kører rådgivningen på Sjælland videre så normalt som muligt også i de næste måneder, siger Torben Hansen, formand for VKST og Gefion.

Sådan får du solceller på marken

Der er rift om de arealer, som kommunerne udpeger til solcelleanlæg. Men der er flere måder at få sit projekt frem i køen, vurderer solcelle-rådgiver.
Side 1 af 1814 (36276 artikler)Prev1234567181218131814Next