bannerPos

De store europæiske kemikoncerner tester deres pesticider hos fynske Agrolab

Der er 22 ansatte på Agrolabs hovedkontor ved Nr. Åby på Vestfyn – primært specialister indenfor biologi og kemi. Fra venstre står Martin Gejl, ejer og økonomiansvarlig, Carl Hedegaard Jensen, direktør samt Kenneth Sørensen, CEO. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
24-03-2020 21:00
Det private forsøgscenter ved Nr. Åby har opnået stor anerkendelse af og certificering til at bringe nye midler fra udviklingsfirmaer frem til godkendelse og dermed ud i praktisk landbrug i Danmark og Nordeuropa.

Agrolab ligger på Vestfyn og er en mindre og ret unik virksomhed.

Her hjælpes de store europæiske kemikoncerner med at få nye pesticider og produkter på markedet og dermed ud til brug hos de danske og nordeuropæiske landmænd.

- Ude i Europa er vi meget kendte – især blandt de store kemifirmaer. Men i Danmark er der ingen, som kender os, fastslår Martin Gejl, som siden 2010 har været ejer af Agrolab.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Danmark er foregangsland for akvakultur

Danmark er foregangsland i akvakultur. Det mener tidligere landmand og biolog Mette Cristine Schou Frandsen - ny formand for Verdens Bedste Fødevarer.

Her er de mest dyrkede afgrøder i 2020

Vårbyg er den afgrøde, som flest danske landmænd har søgt om landbrugsstøtte til i år, viser en opgørelse fra Landbrugsstyrelsen, der oplyser, at korn udgør seks af de ti mest dyrkede afgrøder i Danmark.

Økologi skal på skoleskemaet på landbrugssskole

I samarbejde med Økologisk Landsforening forbereder Nordjyllands Landbrugsskole et undervisningsforløb i økologi.

Salget af dansk frugt og grønt stiger med raketfart i 2020

Forbrugerne vælger langt flere danske grøntsager og bær i 2020, sammenlignet med sidste år. En fremragende sæson og større fokus på danske leverandører har været med til at øge salget af danske varer

Mogens Jensen åbner NutriFair 2021

Det bliver fødevareminister Mogens Jensen, der åbner 2021-udgaven af NutriFair-messen.

- Få styr på høstkapaciteten nu

Planlægning er nøglen til en god høst, påminder Velas.

Slagtesvinenoteringen holder niveau

Noteringen for slagtesvin bliver ikke ændret til den kommende uge, og vil derfor fortsat være på 10,50 kroner, oplyser Danish Crown.

Dansk kartoffelproduktion er truet

Dispensation til brugen af Reglone handler om meget mere end landbruget

- Kommuner, har I styr på spildevandsudledningerne?

- Jeg håber virkelig, at kommunerne har styr på forholdene omkring spildevandsudledningerne, så vi ikke får samme tilstande, som der hersker i Øresund, lyder det fra formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, som netop har sendt et åbent brev til Nord- og Syddjurs Kommune.

Nu kæmper bankerne om landbrugskunder

Banker begynder at se potentialet i landbruget, og det giver bedre betingelser for landbrugskunderne, lyder det fra Jakob Hvalkoff, Sagro.
Side 1 af 1874 (37462 artikler)Prev1234567187218731874Next