De udstillende firmaer forventer gode tider for de amerikanske farmere

De små familielandbrug forsvinder nu i USA i endnu hastigere end før. Det sker med opkøb af store business-farme, der kan udnytte den nyeste teknik, fortæller firmamand med danske rødder.

Claus Bjørnebo flyttede fra Roskilde med sine forældre til USA som 13-årig. - Jeg holder meget af forretnings-stemningen herovre. Man har virkelig muligheder og frie forhold, hvis man vil, fortæller han. Turner Stalls’ far er både mælkeproducent og nu også ejer af en malkestalds-udstyrsforretning. – Vi har udviklet vores udstyr i vores egne stalde, og nu sælger vi udstyret over hele USA, fortæller han. Turner Stall foran et stade i en malkestald med automatisk klargøringsudstyr af køerne til malkning. Den store, californiske landbrugsudstilling for professionelle farmere er blevet afviklet i Byen Tulare i den forgangne uge. Udstillingen sætter i år rekord i både antal udstillere og besøgende farmer – et udtryk for optimismen i amerikansk landbrug netop nu.

Ikke mange danskere besøger den store World Ag Expo-udstilling i Californien.Så da Effektivt Landbrug kigger ind på en store hydraulik-stand er det en velkommen lejlighed for én af sælgerne, Claus Bjørnebo, til at snakke dansk igen.- Som 13-årig flyttede mine forældre med os børn fra Roskilde til Californien, fortæller den 52-årige salgsmand.- Forskellen herovre fra til danske forhold er – som nok forventet – at alt er større herovre. Og udviklingen går nu hastigt i retning af færre og endnu større landbrug, fortæller sælgeren med de danske rødder.Han er glad for at være indenfor salg i landbrugsbranchen, hvor stemningen er, at det er mulighedernes land, hvis man selv giver den en skalle.- De amerikanske farmerne investerer i disse år i forventning om, at de gode tider fortsætter, fortæller Claus Bjørnebo.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også