De udstillende firmaer forventer gode tider for de amerikanske farmere

De små familielandbrug forsvinder nu i USA i endnu hastigere end før. Det sker med opkøb af store business-farme, der kan udnytte den nyeste teknik, fortæller firmamand med danske rødder.

Ikke mange danskere besøger den store World Ag Expo-udstilling i Californien.Så da Effektivt Landbrug kigger ind på en store hydraulik-stand er det en velkommen lejlighed for én af sælgerne, Claus Bjørnebo, til at snakke dansk igen.- Som 13-årig flyttede mine forældre med os børn fra Roskilde til Californien, fortæller den 52-årige salgsmand.- Forskellen herovre fra til danske forhold er – som nok forventet – at alt er større herovre. Og udviklingen går nu hastigt i retning af færre og endnu større landbrug, fortæller sælgeren med de danske rødder.Han er glad for at være indenfor salg i landbrugsbranchen, hvor stemningen er, at det er mulighedernes land, hvis man selv giver den en skalle.- De amerikanske farmerne investerer i disse år i forventning om, at de gode tider fortsætter, fortæller Claus Bjørnebo.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også