bannerPos

Landbrug og safari i Uganda

På savannen er der et væld af dyr, som det er muligt at komme ret tæt på. Fotos: Niels Damsgaard Hansen
05-06-2020 21:00

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Ved bredden af Viktoriasøen ligger Uganda – Afrikas Perle, som englænderne kaldte landet. Det kælenavn rammer plet, for landet er grønt, virkeligt smukt og har et yderst behageligt klima på grund af sin højde på 1.000 meter over havet.

Desuden er der rigtig gode forhold til landbrug og en vilje til at udvikle landbruget. Alt det og mere kan du opleve på en studietur 23. november til 4. december.

På studieturen besøger vi også dem, der bor i lerklinede hytter, kommer ud i en mindre regnskov, besøger farme i forskellige størrelser, danser til en otte mands-xylophon og ser lokale markeder med mere.  

Vi skal både møde lokale landmænd og danskere med aktiviteter i det ugandiske landbrug  – også nogle, der har bosat sig i landet for at drive forretning. Vi skal snakke om alt fra husdyrhold, dyrkningsmetoder og jordkvalitet over forretningsmuligheder, vækst og uddannelse i naturbeskyttelse og livet i Uganda på kort og lang sigt.

En tur på savannen

I Uganda er det helt nødvendigt at opleve det storslåede dyreliv. Vi skal derfor til Murchison Falls National Park, som indrammes af Victoria Nilen mod syd og Albert Nilen i vest. Området giver de helt rigtige betingelser for giraffer, elefanter, bøfler, flodheste, løver, antiloper og mange flere eksotiske dyr.

Vi skal også på en sejltur op ad Nilen til det spektakulære Murchison vandfald. Her kan vi se flodheste, krokodiller og masser af væverfugle, hejrer, fiskeørne og isfugle i alle afskygninger.

På hele studieturen er Peter Hersted med mange års erfaring fra Uganda med som rejseleder. Han har boet og arbejdet i Uganda i flere år og har besøgt landet mange gange siden.

Han oversætter fra engelsk til dansk, så snart der er behov for det. Desuden kender han mange af dem, vi skal besøge og tager sig også af det praktiske undervejs.

Der er kun udbudt maksimalt 12 pladser på denne spændende studietur. Prisen for studieturen med helpension i delt dobbeltværelse er 27.500 kroner. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Se programmet og tilmeld dig på hjemmesiden www.rejsogoplev.dk som sammen med Effektivt Landbrug er arrangør af studieturen. Skriv eller ring gerne til Niels Damsgaard Hansen på niels@rejsogoplev.dk eller 5141 7158.

Sidste frist for tilmelding er 15. august 2020.

jpj

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.
Side 1 af 1871 (37409 artikler)Prev1234567186918701871Next