Nu kommer de gode år – men desværre nok uden inflation

- Vi har været vant til en høj inflation i mange år, og nu er den næsten væk, beklager direktør. - Men 2017 blev et godt år for landbruget, og det ser lovende ud fremad, vurderer han.

Det argentinske andelsselskab løser langt flere opgaver for områdets landmænd, end et typisk dansk grovvareselskab ville gøre herhjemme – også indenfor maskinsiden. Her er udsæd til den forestående såning af sojabønner i gang med at blive oprenset i et mobilt renseri. - Vores andelsselskab dækker stort set alle de behov, som især landbefolkningen her ude på den argentinske pampas har, fortæller Nestor Migasso. Her en landmand på vej tilbage fra indkøb på den lokale andel Priserne på sojabønner er ligesom for korn og solsikker ikke høje i øjeblikket. Men afdelingslederne på andelsselskabet Cata ser optimistisk på det kommende år. En stor del af opbevaringen af høsten opbevares både på grovvareselskabets område og hos landmændene i plast-pølser. En argentinsk bygmark for få uger siden. - Generelt står både hvede og maltbyg godt på markerne her omkring Tres Arroyos, lyder det fra direktør Nestor Migasso.

Høsten i Argentina er gået i gang, og set fra andelsselskabet Cata er direktør Nestor Migasso optimistisk.- Generelt står både hvede og maltbyg godt på markerne her omkring Tres Arroyos. Og mon ikke priserne på både korn og soja er på vej op?Det positive syn på høsten og de kommende år for de argentinske landmænd er noget, som alle i argentinsk landbrug lige skal øve sig på.- Vi fik det dramatiske politiske skift for to år siden med nyvalg af en præsident, der igen ville de argentinske landmænd det godt. Før var det næsten umuligt at sælge korn og eksportere kød. Nu er alt anderledes og stabilt.- Den største udfordring er faktisk, at vi skal vænne os til at drive forretning, uden der er inflation af betydning. Det er svært, når priserne tidligere steg hele tiden. Vi er en stor virksomhed med mange udgifter, sukker Nestor Migasso.Cata er områdets største andelsselskab med ti afdelinger spredt omkring i tre regioner. Høsttravlhed med kornmodtagelse er gået i gang.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også