bannerPos

Seges: Ikke den første sag

Troels Toft, plantedirektør i Seges, siger, at der findes flere lignende sager, der handler om, at landmænd er frikendt i sager, hvor deres konsulent er kommet til at begå en fejl.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
19-09-2020 08:03
Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Hos Seges lyder det fra plantedirektør Troels Toft, at han glæder sig over, at landmanden i Vagn Lundsteens sag ikke skal bøde for en fejl, som han er uden skyld i.

Ifølge ham er sagen dog ikke enestående. Troels Toft, der i en lang årrække også var chefkonsulent i planteavlsafdelingen i Patriotisk Selskab, fortæller, at det hænder, at der på et planteavlskontor bliver lavet fejl, og at der tidligere har været lignende sager som den, Vagn Lundsteen netop har været igennem, uden at han vil sætte tal på det.

- Selvfølgelig sker der fejl, og der har også været nogle stykker, der er røget til retten. Nogle er vundet og nogle er tabt. Vi hører dog nok ikke ret meget om dem, siger Troels Toft, der altså ikke vil betegne dommen som så historisk og principiel, som Vagn Lundsteen selv gør.

Bølger frem og tilbage

Fra Troels Toft lyder det, at det i øvrigt er meget forskelligt fra sag til sag, hvor let det er at trænge igennem hos Landbrugsstyrelsen, når der er begået fejl af konsulenterne.

- Hvis der er tale om åbenlyse fejl, så mener jeg, at man bør kunne tage en drøftelse med dem. Ellers er det umuligt at håndtere for både landmænd, konsulenter og Landbrugsstyrelsen selv.

- Og det bølger lidt frem og tilbage om, hvordan det er at trænge igennem hos dem. Jeg har været blandet ind i det her i 25 år, og nogle år er det meget, meget firkantet, mens andre år, så sidder der nogle medarbejdere (i Landbrugsstyrelsen, red.), som kan se helheder, og som godt kan se, når en fejl ikke er en bevidst handling, siger Troels Toft.

Kender til en sag i 2015

Fra Vagn Lundsteen selv lyder det, at han har kendskab til en enkelt sag fra 2015, hvor en landmand også blev frikendt for en fejl begået af en konsulent, men ellers har han ikke hørt om andre lignende sager.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

 

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next