bannerPos

Færre svin sendes til slagtning samt Tyskland

Foto: Colorbox

Morten Ipsen

Redaktionschef
06-02-2019 06:45
Tal fra AMI viser, at den tyske import af svin i 2018 var lavere fra Danmark i forhold til året før. Tilsvarende har der også været et fald i forhold til svin sendt til danske slagterier. Det skriver Markedsnyt for Svin fra Landbrug og Fødevarer.

Slagterierne modtager også færre svin i forhold til samme periode sidste år, viser tal fra Markedsnyt.

I uge 2, 3 og 4 modtog slagterierne i Danmark i alt henholdsvis 367.355 stk., 369.764 stk. og 359.584 stk. Det er samlet set et fald på 5,5 procent i forhold til uge 1-4 sidste år.

De ugentlige slagtetal er fra Klassificeringskontrollen, og dækker over en samlet total for slagterier, der tilsammen har 97-98 pct. af de samlede slagtninger i Danmark.

Slagtetallet består af slagtesvin, søer, mv., men er uden kasserede svin.

Også et fald til Tyskland

Den tyske import af svin landede på 14,4 millioner stk. hvilket var et fald på 1,2 millioner. Derudover sendes der også færre svin til slagtning, skriver Markedsnyt for Svin fra Landbrug & Fødevarer.

- Ifølge AMI er det først og fremmest et fald i importen af slagtesvin fra Holland, der er hovedårsagen til den lavere import i 2018, skriver Markedsnyt for Svin, og tilføjer:

- Fra Danmark, hvor importen først og fremmest er smågrise, er importen i 2018 opgjort til 6,421 millioner stk. mod 6,496 millioner stk. i 2017

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next