bannerPos

Færre svin sendes til slagtning samt Tyskland

Foto: Colorbox

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
06-02-2019 06:45
Tal fra AMI viser, at den tyske import af svin i 2018 var lavere fra Danmark i forhold til året før. Tilsvarende har der også været et fald i forhold til svin sendt til danske slagterier. Det skriver Markedsnyt for Svin fra Landbrug og Fødevarer.

Slagterierne modtager også færre svin i forhold til samme periode sidste år, viser tal fra Markedsnyt.

I uge 2, 3 og 4 modtog slagterierne i Danmark i alt henholdsvis 367.355 stk., 369.764 stk. og 359.584 stk. Det er samlet set et fald på 5,5 procent i forhold til uge 1-4 sidste år.

De ugentlige slagtetal er fra Klassificeringskontrollen, og dækker over en samlet total for slagterier, der tilsammen har 97-98 pct. af de samlede slagtninger i Danmark.

Slagtetallet består af slagtesvin, søer, mv., men er uden kasserede svin.

Også et fald til Tyskland

Den tyske import af svin landede på 14,4 millioner stk. hvilket var et fald på 1,2 millioner. Derudover sendes der også færre svin til slagtning, skriver Markedsnyt for Svin fra Landbrug & Fødevarer.

- Ifølge AMI er det først og fremmest et fald i importen af slagtesvin fra Holland, der er hovedårsagen til den lavere import i 2018, skriver Markedsnyt for Svin, og tilføjer:

- Fra Danmark, hvor importen først og fremmest er smågrise, er importen i 2018 opgjort til 6,421 millioner stk. mod 6,496 millioner stk. i 2017

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next