bannerPos

Færre svin sendes til slagtning samt Tyskland

Foto: Colorbox

Morten Ipsen

Journalist
06-02-2019 06:45
Tal fra AMI viser, at den tyske import af svin i 2018 var lavere fra Danmark i forhold til året før. Tilsvarende har der også været et fald i forhold til svin sendt til danske slagterier. Det skriver Markedsnyt for Svin fra Landbrug og Fødevarer.

Slagterierne modtager også færre svin i forhold til samme periode sidste år, viser tal fra Markedsnyt.

I uge 2, 3 og 4 modtog slagterierne i Danmark i alt henholdsvis 367.355 stk., 369.764 stk. og 359.584 stk. Det er samlet set et fald på 5,5 procent i forhold til uge 1-4 sidste år.

De ugentlige slagtetal er fra Klassificeringskontrollen, og dækker over en samlet total for slagterier, der tilsammen har 97-98 pct. af de samlede slagtninger i Danmark.

Slagtetallet består af slagtesvin, søer, mv., men er uden kasserede svin.

Også et fald til Tyskland

Den tyske import af svin landede på 14,4 millioner stk. hvilket var et fald på 1,2 millioner. Derudover sendes der også færre svin til slagtning, skriver Markedsnyt for Svin fra Landbrug & Fødevarer.

- Ifølge AMI er det først og fremmest et fald i importen af slagtesvin fra Holland, der er hovedårsagen til den lavere import i 2018, skriver Markedsnyt for Svin, og tilføjer:

- Fra Danmark, hvor importen først og fremmest er smågrise, er importen i 2018 opgjort til 6,421 millioner stk. mod 6,496 millioner stk. i 2017

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

Transportører undersøger juridisk spor

Under torsdagens krisemøde hos grisetransportørerne blev det besluttet at afvente svar på en henvendelse til Fødevarestyrelsen, som man afleverede for flere uger siden. Derudover vil man undersøge, om et 48-timers krav er på linje med EU-regler.
Side 1 af 1606 (32120 artikler)Prev1234567160416051606Next