Horsestyle til hestefolket

Højby er igen blevet aktuel på landkortet, når der skal søges efter rideudstyr til hest og rytter. Familien Lyholm er med den nyåbnede forretning »Horsestyle« klar med både erfaren vejledning og rideudstyr af god kvalitet.

Med en rideudstyrsbutik i den ene længe af gården har Nanna Lyholm nu fået mulighed for at kombinere forretning og fritidsinteresse. Billeder af familien Lyholms egne spanske heste pryder væggene i butikken. Trenser og sadler er også en del af udvalget i den nye butik hos familien Lyholm. Hylderne bugner af mange af de kendte mærker. Plejeprodukter til hest og udstyr er der også på hylderne og tilskudsprodukter vil komme til.  Nanna Lyholm er også netop blevet uddannet saddlefitter for engelske Custom Saddlery. Aviar er et nyt sadelmærke. Et mærke der blandt andet er populært blandt nogle af verdens bedste dressurryttere. Nanna Lyholm har haft med heste at gøre i en stor del af hendes liv.

Man møder ikke alene billedet af en smuk hvid hingst – en spansk P.R.E., når man kommer ind ad indkørslen hos Horsestyle i Højby. De mange fine fotos af familien Lyholms egne spanske heste vidner om, at det netop er denne race, som familien Lyholm har tabt deres hjerte til.

- Det er fotograf Tine Bjørnø, som vi arbejder meget sammen med, der har taget de mange billeder der hænger på væggene, fortæller Nanna Lyholm, der tager imod i den hyggelige forretning, som familien netop har fået etableret i den ene af gårdens fire længer.

Kendt kvalitet på hylderne

Hylderne bugner af nye varer fra de kendte mærker som blandt andet LeMiux, Weatherbeeta, byWeber, Pikeur, Eskadron, ELT og Kingsland og der er masser af bling og flotte farver fra de seneste kollektioner.

- Jeg har fortrinsvist valgt mærker, som jeg selv bruger og kender, fortæller Nanna Lyholm, der derfor også må erkende, at udvalget af varer måske er lidt dressurpræget her i starten, men at mere til spring selvfølgelig vil komme med tiden.

Nanna Lyholm har især fokus på at få nogle varer ind, der er gode for hestene.

- For eksempel har jeg valgt kun at have dækkener med puder ved manken, idet alt for mange heste her får de der hak og trykninger. Jeg er sikker på, at det må give nogle spændinger, når hesten går med et dækken seks til otte måneder om året, lyder det fra Nanna Lyholm om baggrunden for nogle af sine valg i varesortimentet.

Plejeprodukter til hest og udstyr er der også på hylderne og tilskudsprodukter vil komme til. 

- Det er også planen, at vi skal have ridestøvler på længere sigt. Det bliver sandsynligvis støvler, der skal bestilles hjem efter mål, fortæller Nanna Lyholm, der har en målsætning om at lade Horsestyle blive en specialforretning for rideudstyr af god kvalitet, hvor kunderne først og fremmest kan blive hjulpet og vejledt og tage derfra med en god oplevelse.

Kærligheden til den spanske hest

Nanna Lyholm (42) og hendes mand Thomas Lyholm (50) har begge haft med heste at gøre i hovedparten af deres liv og har kun været uden heste i en kort årrække, imens børnene Emily, der nu er 18 år og Oliver på 14 var små.

- Da jeg igen følte, at tiden var der til at have en hest, købte vi en hest, der var halvt spansk. Jeg faldt for den spanske hesterace og vi fik kontakt til en pige i Spanien, med henblik på at finde en hest der var ren P.R.E. Pigen vendte imidlertid tilbage med et bud på en hest, der på ingen måde matchede mit ønske, fortæller Nanna Lyholm storsmilende.

For til Spanien tog de og her stod den så. Den 8-årige store hvide hingst på 168 cm.

- Jeg syntes jo, at den var alt for stor til mig, men da jeg sad på den, da vidste jeg bare, at det var den rigtige, fortæller Nanna Lyholm.

Det blev starten på et nyt kapitel i hestebranchen.

Stutteri Lyholm i Højby

- Vi fandt hurtigt ud af, at det var lidt besværligt med opstaldning af en hingst på rideskoler eller hos andre opstaldningssteder. Vi valgte derfor at søge efter en ejendom og købte for ni år siden gården her i Højby.

Siden er det også blevet til avl af den spanske hesterace på Stutteri Lyholm. I dag omfatter familiens eget hestehold otte heste, mens de resterende af de i alt 17 bokse i stalden er lejet ud til andre ryttere.

- Den spanske race har bare generelt et rigtig godt temperament. De fleste kan sagtens tåle at have fri og fortsat være gode i hovedet. Det er en stor fordel, at de kan gå et par dage uden at blive redet, så det er til at kombinere ridningen med en travl hverdag, fortæller Nanna Lyholm om en del af baggrunden for familiens kærlighed til den smukke hesterace, hvor både Nanna, Thomas og Emily rider dressur.

Forretning og fritid

Nanna Lyholm er oprindeligt uddannet teknisk designer, men har ikke gjort brug af sin uddannelse i mange år. Thomas Lyholm er selvstændig med Lyholm Electric og da der i en årrække har været mange ansatte, har Nanna stået for arbejdet på kontoret.

- Thomas har altid brændt for sit arbejde. Det har jeg altid misundt ham lidt, det her med at have sit eget, fortæller Nanna Lyholm om vejen til nu at stå med en forretning, der kædes sammen med fritidsinteressen.

For det var ikke da Nørrelund Rideudstyr i Højby lukkede, at det kom på tale med egen forretning. Det var da lejligheden i den ene længe blev ledig, at muligheden for egen rideudstyrsbutik kom frem i Nannas overvejelser.

- Da Thomas syntes, det lød som en god ide, spurgte jeg mig lidt for hos forhandlere, hvor der lød tilkendegivelser om, at der manglede en forretning i området. Vi blev derfor enige om at prøve det af, når nu det kunne lade sig gøre i egne lokaler, fortæller Nanna Lyholm og fortsætter:

- Enhver hestepige har vel også altid lidt en drøm om at have sin egen rideudstyrsbutik.

Erfaren vejledning i butikken

Med mange heste på gården ser familien det også som en stor fordel, at der næsten altid er nogen hjemme. Desuden giver det god mening for familien, at de efter så mange års arbejde med heste også bruger deres viden og erfaring i forhold til salg af rideudstyr.

Datteren Emily Lyholm har også butikserfaring fra Horze i Odense og som juniormanager hos McDonalds.

- Det er sjovt at have arbejdet omkring butikken med sin datter. Emily er god på de sociale medier og hun synes det er sjovt at få prøvet nogle ting af ved siden af studiet på handelsgymnasiet, fortæller Nanna Lyholm.

Når den fysiske butik er kommet godt i gang, er det planen, at der også skal startes en webshop. Foreløbigt er det tiltag udskudt til at blive et vinterprojekt.

Velfærd for hest og rytter

Udover et nyt kapitel som indehaver af en rideudstyrsbutik, så er Nanna Lyholm også netop blevet uddannet saddlefitter for engelske Custom Saddlery.

- Jeg har selv redet med en Custom sadel i de sidste 10 år. Det er en sadel, der er udviklet med stor komfort til både hesten og til rytteren, fortæller Nanna Lyholm, der generelt har arbejdet meget med styrketræning af sin egen krop i de senere år, og derigennem er blevet meget bevidst om, hvor vigtigt det er, at man som rytter også har fokus på træningen af sin egen krop ved siden af ridningen.

- Jeg håber på, at vi på længere sigt også kan starte med noget ryttertræning. Det er ikke nok kun at ride. Man kan jo blive ved med at rette på sin hest og på sin sadel, hvis man ikke får rettet på sine egne skavanker, forklarer Nanna Lyholm nærmere.

Udover sadler fra Custom Saddlery vil kunder hos Horsestyle også kunne finde sadler af mærket Aviar.

- Aviar er en ny type sadel. Den er bygget op, så rytteren kommer tættere på hesten og så er den lavet med memory foam, så den nemt tilpasses hesten, fortæller Nanna videre om sadlen, der blandt andet er populær blandt flere af verdens bedste ryttere.

I Danmark er Helgstrand sponsorrytter for Aviar.

Læs også