Foredrag med hestefaglig viden

Igen i år er der mulighed for at få gode faglige råd med hjem fra dagene med Hingstekåring og Hest & Rytter messen i Herning.

Fredag, lørdag og søndag kan du høre spændende foredrag under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

Der er tre foredrag på programmet med titlerne: Genkender du hestens smerteadfærd?; Minimer risikoen for skader ved miljøskift og Forstå hestens mund. Foredragene afholdes i auditoriet på 1. salen ved indgang Vest og deltagelse er gratis.

 

Smerter hos hesten

Det er dyrlæge Karina Gleerup, PhD & Hesteosteopat EDO, der sætter fokus på hestens smerteadfærd.

I oplægget til foredraget fortæller Karina Gleerup:

- Heste kommunikerer med meget små signaler, som vi mennesker ikke altid ser. Mange heste misforstås – de betegnes som »dovne«, »frække« eller »ondskabsfulde« – men ofte kan det skyldes smerter.

Dyrlæge Karina Gleerup har i sin PhD-afhandling beskrevet hestens Pain Face og har igennem en årrække forsket i genkendelse af smerter hos heste ved Københavns Universitet.

Karina Gleerup vil ved hjælp af billeder og videoer af heste med smerter, beskrive hvordan vi kan tolke og forstå hestens adfærd og ansigtsudtryk.

Foredraget, der finder sted fredag 10. marts klokken 17.00, har til hensigt at hjælpe dig til at blive endnu bedre til at opdage, når hesten har ondt og derved endnu bedre i stand til at hjælpe den i tide.

Skader ved miljøskift

»Minimer risikoen for skader ved miljøskift« er titlen på det indlæg, der afholdes fredag den 10. marts klokken 18.00, og som Hestens Værn og Agria Dyreforsikring står bag.

Perioden i de første tre-fire måneder efter, at hesten har skiftet miljø, er dokumenterbart forbundet med en langt højere risiko for skader for vores heste end ellers.

Nogle heste ender med at præstere dårligere eller ligefrem at blive »frække«/uridelige.

Hør panelets råd til, hvad du som hesteejer skal være opmærksom på ved miljøskift, og hvordan du laver overgangen fra et miljø til et andet, så nem så mulig for hesten.

Panelet giver deres faglige viden og personlige erfaringer videre til salen. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.

I panelet sidder: Dyrlæge Jon Vedding Nielsen, dyrlæge og behandler Lise Charlotte Berg, samt en erfaren rytter.

 

Forstå hestens mund

Fredag den 10. marts klokken 15.00, lørdag den 11. marts klokken 14.00 og søndag den 12. marts klokken 13.00 vil dyrlægerne Heidi Nielsen og Mette Aarup fortælle om hestemunde og tænder.

Heidi Nielsen og Mette Aarup arbejder som hestetandlæger har netop udgivet »Bogen om tænder, bid og trenser – forstå hestens mund og undgå skader«. Bogen kan efter foredraget købes på Nordic Horse’s stand i hal L.

I indlægget med de to hestetandlæger får du indblik i hestens typiske tandproblemer og de hyppigste skader forårsaget af bid, der laver klemmelus i mundvigene og slidskader på kindtænderne.

Desuden får du tips til valg af bid, justering af trensen, samt inspiration til at lytte til din hests signaler.

Læs også