Tusindvis af gæster til Hingstekåring

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter samlede over 60.847 hesteentusiaster i Herning.

Samtlige messehaller og stalde på MCH Messecenter Hernings område er i brug, når avlsforbundet Dansk Varmblod inviterer til hingstekåring, internationale spring- og dressurkonkurrencer, gallashow og den gigantiske udstyrsmesse, Hest & Rytter med mere end 250 udstillere.

Det var i år 43. gang, Dansk Varmblods Hingstekåring blev afviklet i Herning, og det har udviklet sig til en velsmurt event, båret af 350 uundværlige frivillige. I år blev arrangementet gæstet af 60.847 hesteentusiaster.

I 2020 tog Dansk Varmblod en modig beslutning, og opgraderede dressurkonkurrencerne til 5-stjernet status (højeste, internationale niveau), hvilket indebærer en større økonomisk satsning. Det giver de danske dressurryttere en mulighed for at konkurrere på hjemmebane, som en del af forberedelserne til store, internationale opgaver.

Dansk dominans i dressur

At Danmark er regerende verdensmestre blev meget tydeligt i de internationale dressurklasser, hvor VM-guldvinder Carina Cassøe Krüth sejrede i Vitamin Well Five Star Ecco Grand Prix fredag sammen med Dansk Varmblods hoppen Heiline’s Danciera. Samtidig var det hendes landsholdskollega Nanna Skodborg Merrald som tog sejren i Vitamin Well Five Star Vodskov Bolighus Grand Prix freestyle lørdag med den Dansk Varmblods-kårede avlshingst Blue Hors St. Schufro. 

Anført af Dansk Varmblods direktør, Casper Cassøe Krüth, er der ændret på tidsplanen, idet der i endnu større grad er fokus på at give publikum en oplevelse af både avl og sport alle dage. Det resulterede i, at der var knap 8.000 tilskuere og VIP-gæster i Boxen lørdag, samtidig med, at tilskuerpladserne i Krafft Arena M og Dansk Hesteforsikring Arena E var fyldte til bristepunktet. 

- Det var næsten en drøm, der gik i opfyldelse; fantastisk sport og mange glade mennesker. Den satsning, vi gjorde, da vi i 2020 åbnede med 5-stjernet dressur og mere international sport, syntes jeg gik op i en højere enhed lørdag.

Læs også