Nye tiltag og gamle kendinge

Når Ribe Dyrskue afholdes for 156. gang på Hovedengen i Ribe bliver det med en række nye initiativer og konkurrencer i dyreudstillingen. Samtidig er der gensyn med gamle kendinge.

- Der sker en hel masse nyt i år. Særlig underholdende for publikum bliver nok konkurrencen om Ribe Dyrskues Tungeste Tyr, siger Karen Kjær, formand for Dyrskue-udvalget.

Den tungeste tyr bliver fundet ved at føre tyrene op på en stor vægt én af gangen. Publikum kan inden tiden gætte på, hvilke tyr der er tungest og hvor meget den vejer. Dem der gætter den rigtige tyr og kommer tættest på vægten, vinder gode præmier.

Et andet nyt tiltag på dyrskuet er kåringen af Ribe Dyrskues Superko blandt malkekvæg.

Konkurrencen er kendt fra andre dyrskuer og kombinerer den almindelige visuelle bedømmelse med koens produktionstal.

- Superkoen er en faglig konkurrence og var et ønske der kom fra dyreudstillerne. Men det er også spændende for publikum, at se en ko kåret, som har bevist sit værd over tid, fortæller Karen Kjær.

Blandt andre nye initiativer kan nævnes konkurrencen for Bedste Par hos kødkvæg og mønstringskonkurrencer for får og geder.

Fåre- og gedeudstillingen vil desuden rumme en ny pavillon med fremvisning af bearbejdelsen af uld og med aktiviteter for børn.

Danmarks ældste dyrskueplads

Trods de mange nye tiltag, så er Ribe Dyrskue et stykke kulturhistorie med mange gamle traditioner. Hovedengen i Ribe er Danmarks ældste dyrskueplads og man vil da også kunne møde landbruget som det var engang.

Landbrugshistorien kan for eksempel opleves hos Hygum Hjemstavnsgård, hvor gamle håndværk som tov-fletning og en smedje holdes i live.

Der vil også være den årlige udstilling af gamle veterantraktorer, som i løbet af dagen kører i optog rundt på pladsen. Også blandt de udstillede dyr finder man historiske kvæg-racer som Kornhorn, Jysk kvæg og Rød Dansk Malkerace.

Ribe Dyrskue finder sted den 29. juli på Hovedengen i Ribe. Ribe Dyrskues Superkoen kåres efter bedømmelserne som starter kl. 9.30 og Den Tungeste Tyr findes kl. 15

Læs også