høst-tour

Vi skriver om høsten
- HVER DAG!

Voldsomt med havrerødsot i vinterbygmark

– Heldigvis sprøjtede jeg min vinterbyg to gange for lus i efteråret. Et usprøjtet område viser nemlig voldsomt med havrerødsot, fortæller Carsten Brædder, Nysted på Lolland, som høstede de første omgange tirsdag.

Carsten Brædder fra Nysted på det allersydligste Lolland måtte i går stoppe den netop startede høst af hans vinterbyg, da en kort regnbyge ødelagde vandprocenten. Fotos: Jørgen P. Jensen De to kornvogne blev ved middagstid i går kørt i maskinhus, mens regnen trommede på taget. Carsten Brædder har netop ansat Tobias With Hansen fast som ny medhjælper - plus sønnike Theodor Brædder naturligvis. Tirsdagens høst af vinterbyg var lagt i de to amerikanersiloer. Nyhøstet vinterbyg i let omrøring i siloerne. - Kernerne er nok lidt små, vurderer Carsten Brædder om den nyhøstede vinterbyg. Det forreste sorte område af vinterbyggen har ikke fået lusesprøjtning i efteråret og er nu kraftigt angrebet af havrerødsot.  - Det ser virkelig voldsomt ud, siger Carsten Brædder Havrerødsot har næsten ødelagt vinterbyggen i det lille, usprøjtede område i vinterbyggen.

Onsdag eftermiddag er Carsten Brædder, Henrikshøj ved Nysted på det allersydligste Lolland klar til at fortsætte høsten af hans 20 hektar Infinity-vinterbyg.

Men samtidig farves himlen sort af regnskyer. Og et kort regnskyl sætter en stopper for mere høst onsdag. Mejetærskeren var ellers kørt i stilling i bygmarken.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også