høst-tour

Vi skriver om høsten
- HVER DAG!

Høj luftfugtighed gav torsdag sen høststart

- Vores høst starter med vinterbyg her torsdag eftermiddag og vi forventer mindst normaludbytte, lyder det fra Verner Hansen på det nordlige Falster, der først kommer i gang med at høste midt på eftermiddagen.

Først efter klokken 14 var luftens fugtighed faldet så meget, at Verner Hansen kunne sætte skærebordet i sin første vinterbyg. Fotos: Jakob F. Hansen Vandprocenten i de første skår ligger på 15,5 procent - så det er helt perfekt. - Det har været en stort set perfekt vækstsæson, og vi kan kun sige, at alle afgrøder står godt. Så vi ser frem til den høst, der for os starter i dag, siger Verner Hansen, Stubbekøbing på Falster.

- Forventningen er mindst et middeludbytte i vinterbyggen på 9 t/ha, siger Verner Hansen. Vinterbyggen køres hjem til oplagring i egen silo til foder til slagtesvin.

Torsdag eftermiddag er luftfugtigheden stadig oppe på 80-85 procent, og Verner Hansen, Godthaab ved Stubbekøbing på det nordlige Falster, kan først sætte skærebordet i den første vinterbyg efter klokken 14.

- Det er den to-radede vinterbygsort Vallerie, som vi har for første gang og på alle 20 hektar med vinterbyg, fortæller han, mens han bringer kornet hjem i sin silo til foderbrug.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også