høst-tour

Vi skriver om høsten
- HVER DAG!

Høst-Tour episode 2: Mikkel gør klar til etablering af raps på Langagergaard

- Det her er slutresultatet i tanken. Der er meget få meldrøjer - det er næsten ingenting - og vandprocenten er på omkring 15, forklarer Mikkel Smedegaard fra toppen af sin mejetærsker med fingrene dybt nede i de høstede afgrøder, mens han venter på en kornvogn.

- Det vi har fat i her er en hybrid rug, der hedder »Vinetto«, som også er fra Danish Agro. Jeg har ikke så meget erfaring med rug, jeg ved ikke, hvor meget det skal give, men det er acceptabelt for os her på det her jord, fortæller 23-årige Mikkel Smedegaard.

Solen står højt på himlen denne torsdag i starten af august på Langagergaard. Den unge landmand og YouTuber gestikulerer med vide armbevægelser, når han forklarer, hvordan høsten har forløbet sig indtil videre, og glæder sig til dagen derpå, hvor der skal etableres raps.

Se hele episode 2 af Høst-Tour 2021 i videoen herover.

 

Læs mere om Høst-Tour

Effektivt Landbrug er endnu en gang landmandens tro følgesvend igennem årets høst. Under konceptet »Høst-Tour« tager vi læseren med rundt i hele landet og dækker årets høst. Bliv klar til høst med Effektivt Landbrugs årlige Høst-Tour, hvor vi sætter fokus på vigtige udviklinger og nyheder, du ikke må gå glip af.

Læs mere her

Læs også