Det gode høstvejr var sent på den

Mens vejrudsigten tyder på, at Fristrup Maskinstation får høsten i hus uden flere regnvejrsafbrydelser i det nordjyske, kaster datokravene for efterafgrøder skygger over årets høst.

Der skal fem-seks høstdage mere til, før Fristrup Maskinstation er færdige med årets høstarbejde. Fotos: Christian Carus Indehaver af Fristrup Maskinstation, Niels Erik Larsen, betegner årets høst som »knap middel«. - Rent landmandsmæssigt er der jo ikke noget problem i også at høste i næste uge – hvis bare det ikke havde været for kravet om, at efterafgrøder skal sås 20. august, siger Frank Larsen. Fristrup Maskinstation høster med to 30 fods John Deere-mejetærskere. Rugmarken hos landmand Bent Mogensen, Halager, gav fredag et udbytte på 7-8 ton pr. hektar og havde en vandprocent på 14,5.

- Det var nok én dag for tidligt, da vi gik i gang med at høste igen i onsdags. Der høstede vi byg og hvede med 18-20 procent vand, men landmanden havde brug for at få presset halmen til at bruge til sine jordbær, så hvis han også skulle nå at have efterafgrøder i jorden fredag, blev vi nødt til at køre ud, fortæller Frank Larsen, der fredag, da Effektivt Landbrug lagde vejen forbi Halager ved Aabybro, kørte run

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også