Tror på en tidlig kornhøst

Som tingene ser ud lige nu, er der udsigt til en tidlig kornhøst. Det spår Henrik Christensen, underdirektør hos DLG på Sjælland.

Flere og flere steder kan man for tiden se, at landmænd har sat sig i traktoren eller mejetærskeren og er kørt i marken for at få sat gang i høsten for alvor. Det er dog primært høsten af græsfrø og til dels vinterbyg, der er kommet i gang, mens de store afgrøder lader vente på sig.

Endnu da. For vejret har været fordelagtigt for de store kornafgrøder, og det giver udsigt til en tidlig høst, måske omkring 1. august.. Det mener underdirektør hos DLG Erhverv på Sjælland, Henrik Christensen.

- Det har været et nemmere dyrkningsår end gennemsnittet. Så lige nu tror jeg på at vi får en tidlig høst, siger han til Effektivt Landbrug.

Også i forhold til udbytterne er han optimistisk.

- Man kan selvfølgelig ikke høste med øjnene, men det ser jo godt ud, fordi der er sat mange aks af, og når man også ser på aksene, så er der allerede på nuværende tidspunkt fyldt godt i kernerne, siger han og fortsætter:

- Jeg vil da være noget overrasket, hvis det ikke udmønter sig i et fornuftigt udbytte. For det ser godt ud i forhold til at der er kommet sol og vand, og ikke har været så mange svampesygdomme og skadedyr. Men det er jo først, når kornet ligger inde i siloen, at man kan sætte et facit. Men jeg er i hvert fald positiv, siger han.

Læs også