Spinatfrø: - Vi er på mindst indeks 100 plus i udbytte

- Det er femte år, jeg dyrker spinatfrø. Det tørre år 2018 var første år, og udbyttet kom ud med kun indeks 28. Det bedste år var 2020 med indeks 212, fortæller Henning Nielsen.

Henning Nielsen, Vemmelev på Midtsjælland, kom fredag formiddag i gang med at høste sine modne spinatfrø. I går omtalte vi her i Høst-Touren, at han måtte vente på levering af nye remskiver til sin mejetærsker.

- Remskiverne kom, blev monteret og nu er vi i gang med de første omgange i spinaten. Vandprocenten siger 12 procent, hvor basis er 11 procent. Det er ok, når vi høster direkte, fortæller han, mens første tankfuld spinatfrø tømmes over i kornvognen.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Høst-Tour

»Bondemanden han har altid travlt på sin bondegård«, lyder børnesangen. Og det har landmanden da også - især under høsten. Bliv klar til høst med Effektivt Landbrugs årlige Høst-Tour, hvor vi sætter fokus på vigtige udviklinger og nyheder, du ikke må gå glip af.

Læs mere her

Læs også