- Det bliver nok den bedste høst, jeg endnu har oplevet

- Det er nogle meget pæne udbytter, vi hører rundt omkring, fastslår godsforvalter Aksel Villumsen, Gyllingnæs gods. Her er der netop høstet vinterhvede med særlig godt udbytte.

Jacob Stougaard er én af Gyllingnæs gods' erfarne ansatte i marken. Der er yderligere tre fastansatte i markbruget. Kvaliteten af den nyhøstede Champion-hvede er lige så god som udbyttet. Godsets har to forskellige mærker af mejetærskere. Her er deres New Holland CR1090, som er fra 2016, i gang med sin syvende sæson. Det 40-fods MacDon-skærebord kører ubesværet gennem den kraftige hvede. Midlertidig driftsstop. 
- Vi kontrollerede kernespildet og det var for stort. Inde på soldene sad der noget skidt, så kernerne rendte tilbage i underblæseren, forklarer Aksel Villumsen. Jacob Stougaard har en nem opgave med at høste Champion-hveden. Alle 90 hektar hvede på Gyllingnæs gods ligger omkring 12 t/ha i udbytte. Der er også en stor halmmængde på Champion-hveden på Gyllingnæs. Begge mejetærskere har 40 fods MacDon-skærebord.

90 hektar Champion fremavlshvede med 12 t/ha i gennemsnit.

- Jeg tror, vi er i gang med nok den udbyttemæssigt bedste høst, jeg har været med til, fastslår godsforvalter Aksel Villumsen, Gyllingenæs gods nær Horsens i Østjylland.

Det er første år Gyllingnæs har vinterhvedesorten Champion i fremavl til DLG.

- Og udbyttet er meget tilfredsstillende, må jeg sige. Variationen har været fra 12,7 – 10,8 t/ha over vores JB6-marker, der normalt giver hvedeudbytter på 10 t/ha.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også