Redningsaktion for nedfaldne pærer

Medarbejderne hos Danfrugt Skælskør fik sig for nylig en stor overraskelse, da et kraftigt blæsevejr tog omkring halvdelen af pære-høsten på plantagen med sig ned.

20 tons pærer havnede på jorden efter et voldsomt blæsevejr og kunne derfor ikke afsættes til pakkerierne. Danfrugt Skælskør indgik i stedet et samarbejde med madspildsappen Too Good To Go.

Under et voldsomt blæsevejr begyndte det at regne med pærer hos Danfrugt Skælskør. Det medførte, at 20 tons pærer ikke kunne afsættes til pakkerierne, og Danfrugt Skælskør iværksatte i stedet en redningsaktion i samarbejde med madspildsappen Too Good To Go.

- Så snart frugt har været på jorden, vil pakkerierne ikke tage imod det. Derfor stod vi pludselig med over 20 tons pærer, svarende til halvdelen af vores høst, der var i fare for at gå til spilde. Vi har aldrig oplevet noget så voldsomt, fortæller Anders Piper, direktør for Danfrugt Skælskør, som er landets største bær- og frugtavler.

Hos virksomheden måtte man derfor hurtigt tænke i nye baner, hvilket blev til et samarbejde med madspildsappen Too Good To Go, som forbinder forbrugere med blandt andet restauranter og producenter, der har mad i overskud.

Glad frugt-direktør

Den redningsaktion blev en succes, og det glædede naturligvis Anders Piper at pærerne ikke bare blev kasseret.

- Vi har brugt hele året på at gøre klar til høsten, så at pærerne bare ville gå til spilde, ville være noget af det mest ærgerlige, man kunne forestille sig, påpeger Anders Piper.

Han oplyser, at pærerne måske havde et par skønhedsfejl, men smagen fejlede absolut intet. Derfor tog det heller ikke lang tid, før aftalen med Too Good To Go var i hus.

Madspild i alle sektorer

- Vores vigtigste mission hos Too Good To Go er at bekæmpe madspild, så derfor var der slet ingen tvivl om, at vi var klar til at hjælpe, da vi blev kontaktet af Danfrugt Skælskør, fortæller Heidi Boye, som er landechef for Too Good To Go.

- I Danmark spildes hvert år 814.000 tons spiselige fødevarer, og det skal vi have lavet om på. Det kan vi kun gøre ved at have fokus på madspild i alle sektorer, herunder også hos producenterne, hvor vi kan se, at der er meget spild, fastslår hun.

Pærerne var af sorten Clara Frijs og endte med at blive solgt i kasser med syv kilo for 49 kroner – både gennem Too Good To Go-appen og forskellige pick up-steder på Sjælland.

Læs også