VKST-indsamling til Ukraine

VKST har oprettet en indsamling ved Røde Kors til støtte for den ukrainske befolkning - og lagde selv ud med en donation på 50.000 kroner.

- Situationen i Ukraine berører os alle dybt. Rigtig mange danske landmænd har ukrainske ansatte, der lige nu frygter for fremtiden for deres familier og hjemland. Og som fødevareproducenter har vi også samhandel med Ukraine. Derfor skal vi gøre noget, siger direktør i VKST, Mads Birk Kristoffersen, og tilføjer:

- Vi vil gerne gøre vores for at hjælpe de mennesker, der netop nu befinder sig i den forfærdelige situation. Der er især mangel på fødevarer, medicin, tæpper og vand. VKST har derfor oprettet en indsamling ved Røde Kors, og vi bidrager med de første 50.000 kroner til at kickstarte indsamlingen.

Indsamlingen er oprettet som en offentlig indsamling hos Røde Kors, hvor de sjællandske landmænd – og andre både private og virksomheder – kan støtte den ukrainske befolkning ved at donere et beløb. Uanset om der er tale om to kroner eller 2.000 kroner.

- Vi håber, at de sjællandske landmænd vil hjælpe os med at støtte den ukrainske befolkning, så hvedemarkerne i Ukraine snart igen kan erstatte slagmarkerne, siger direktøren.

Man kan støtte og donere til VKST’s indsamling ved at gå ind på www.vkst.dk.

Læs også