Fyringer kom som et chok for kollegerne på Danish Crown i Sæby

Medarbejderne på Danish Crown i Sæby er chokerede over, at omkring 275 kollegaer på slagteriet står til at miste deres arbejde. Tillidsrepræsentanten håber, der kan findes løsninger, så færre kollegaer skal ud at lede efter et nyt job, skriver NNF.

- Det er barskt. Alle de kolleger, som vi er stillet i udsigt, at vi skal sige farvel til. Jeg har været her i snart 30 år, og mange af kollegerne har jeg arbejdet sammen med i rigtig mange år. Det er hårdt, siger tillidsrepræsentant hos Danish Crown i Sæby, Jens Erik Hansen til Fødevareforbundet NNF.

Torsdag eftermiddag måtte han sammen med Danish Crowns produktionsdirektør overbringe kollegerne på aftenholdet nyheden om, at koncernen på grund af fald i antallet af slagtegrise må afskedige 350 medarbejdere.

Omkring 275 af dem, som skal opsiges, er kolleger på slagteriet i Sæby.

- Kollegerne var i chok. Vi har godt kunnet se, at vi har haft for lidt at lave i forhold til den bemanding, der er, men der var ikke nogen, som havde troet, at det ville blive så voldsomt, som det er blevet, fortæller Jens Erik Hansen og fortsætter:

- De fleste havde regnet med, at der ville blive en form for tilpasning, så vi kunne beholde vores daghold og vores aftenhold. Men det er der desværre ikke lagt op til, siger han til NNF.

»Er det mig, der bliver fyret?«

Det er aftenholdet på slagteriet i Sæby, som er indstillet til lukning.

Derudover vil en række medarbejdere på dagholdet blive berørt, fordi en del arbejdspladser på dagholdet er knyttet op på aftenholdets produktion.

- Stemningen er trykket i dag, sagde tillidsmand Jens Erik Hansen til NNF torsdag, som oplyste, at Danish Crowns ledelse har meddelt, at der vil blive kikket bredt på hele virksomheden.

- Så alle er sådan set i spil, vurderer han ifølge NNF.

- Det skaber en stor usikkerhed blandt kollegerne: »Er det mig, der bliver fyret, eller er det min makker«? Hvad kommer der til at ske? Det er der ikke rigtig nogen, som ved endnu, fortæller Jens Erik Hansen, som derfor har travlt med at tage sig af kollegerne:

- Tillidsrepræsentanten på aftenholdet har været rigtig god til at komme rundt til kollegerne i aftes og snakke med dem. Det fortsætter jeg med at gøre i dag.

Forhandlinger om fremtiden

I næste uge mødes Jens Erik Hansen og tillidsrepræsentanten for aftenholdet med fabrikschefen og driftschefen til forhandlinger om kollegernes fremtid.

- Så må vi se, om vi kan finde nogle løsninger, så antallet af afskedigelser ikke bliver lige så slemt, som der er lagt op til. Det er vigtigt, at vi går i tænkeboks hen over weekenden og overvejer, hvad der er af muligheder, siger Jens Erik Hansen og fortsætter:

- Jeg håber, at det kan lykkes at finde nogle lommer nogle steder, så vi ikke skal tage afsked med så mange kolleger.

På slagteriet i Ringsted forventer Danish Crown at afskedige omkring 75 medarbejdere fordelt jævnt ud over slagteriets forskellige afdelinger og både dag- og aftenholdet.

Fødevareforbundet NNF vil i samarbejde med Danish Crown forsøge at hjælpe alle de medarbejdere, der står til at miste deres job i de kommende måneder, videre på bedst mulig måde.

 

Læs også