Promilleafgiftsfonden får ny formand

Efter konstituering i Promilleafgiftsfonden er Louise Gade blevet valgt som ny formand efter Michael Brockenhuus-Schack, der efter 12 år i bestyrelsen har valgt at udtræde for at kunne finde tid til spændende projekter i familievirksomheden. Vagn Jelsøe fortsætter som næstformand.

Det bliver 50-årige Louise Gade, der afløser Michael Brockenhuus-Schack som formand for Promilleafgiftsfonden. Det står klart efter ny konstituering af bestyrelsen i Promilleafgiftsfonden. Vagn Jelsøe fortsætter som næstformand.

- Vi vil gerne takke den afgående formand, Michael Brockenhuus-Schack, for et stort arbejde med Promilleafgiftsfonden gennem de seneste 12 år, hvor fonden har finansieret en lang række vigtige projekter, der blandt andet har bidraget til den grønne omstilling af fødevareproduktionen og samfundet. Vi glæder os til at fortsætte det vigtige arbejde sammen med den nye formand, Louise Gade, siger Vagn Jelsøe, der har været næstformand i Promilleafgiftsfonden siden 2013.

Louise Gade har haft en opvækst i landbruget og kommer med erfaring fra universitetsverdenen og indsigt i detailhandelen og forbrugerforhold.

Om Louise Gade

Hun er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1998 og arbejdede fra 1997 til 2001 som først advokatfuldmægtig og dernæst advokat hos advokatfirmaet Lokdam, Kjellund og Knudsen i Aarhus.

  • Fra 2002 til 2006 var Louise Gade Venstre-borgmester i Aarhus Kommune, før hun i 3,5 år var rådmand for Børn & Unge i Aarhus Kommune
  • I 2009 forlod hun kommunalpolitik og blev vicedirektør med ansvar for HR på Aarhus Universitet. Fra 2015-2019 kom hun til VIA University College i en stilling som direktør for efter- og videreuddannelsesområdet
  • Hun var formand for Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) i 2018-2019
  • Siden 2019 har hun været direktør for HR, CSR og Kommunikation i Salling Group
  • Hun er også næstformand i Nordeafonden og Tietgenfonden og bestyrelsesmedlem i Bikubenfonden samt medlem af repræsentantskabet i Hedeselskabet og Rådet for Samfundsansvar og verdensmål

Læs også