DLF's nye hovedkvarter rykker nærmere

PLH Arkitekter har sammen med Nordland Arkitekter vundet arkitektkonkurrencen om at tegne det nye domicil til den globale frøkoncern DLF. Designet er båret af en bæredygtig vision om grønne løsninger og om at skabe den optimale ramme for medarbejdernes hverdag.

Konkurrencen om designet af et nyt, fremtidssikret domicil for DLF i Smørum er afgjort, og valget er faldet på det bud, som PLH Arkitekter sammen med underrådgiver Nordland Arkitekter er kommet med. Det oplyser DLF.

Den nye bygning er skræddersyet til DLF’s ønske om et bæredygtigt, socialt ansvarligt hus, hvor der er fokus på brugen af bæredygtige materialer samt at optimere og nedbringe energiforbruget. Samtidig vil medarbejderne opleve det nyeste inden for moderne arbejdspladsindretning med lyse, fleksible kontorområder og fitnesslokaler, loungeområder, stor kantine, topmoderne laboratorier, plantevækstrum m.m.

- Vi er utrolig glade for, at DLF har betroet os opgaven med at tegne deres kommende hovedsæde. DLF har høje ambitioner, når det kommer til bæredygtighed og medarbejdernes trivsel. Det er ambitioner, vi deler og har ekspertisen til at føre ud i livet. Det nye domicil bliver et lyst og imødekommende sted, der vil spejle DLF’s DNA og ønske om en moderne arbejdsplads. Den oplevelse vil man få fra det øjeblik, man træder ind i atriummet med direkte kig til faciliteterne til planteforskning og videre ud til den kuperede ådal, siger Lars Toksvig, projektansvarlig partner i PLH Arkitekter.

Vinderbud rammer plet

Det vindende bidrag rammer plet i forhold til DLF’s værdier, mener Søren Halbye, Group CEO i frøgiganten.

- Vi har glædet os til at se arkitekternes bud på, hvordan DLFs nye domicil kan se ud, og vi synes, at forslaget fra arkitekterne hos PLH og Nordland rammer plet i forhold til vores værdier og ønsker om et innovativt design med fokus på brugervenlighed og bæredygtighed. Vi glæder os til samarbejdet, hvor vi sammen med PLH/Nordland og med input fra vores medarbejdere i fællesskab skal sætte rammerne for vores fremtidige arbejdsplads, siger han.

Det nye domicil bliver centralt placeret på en naturskøn grund ved Kildedal Bakke i Egedal Kommune nær S-tog og motorvej. Dermed bliver det let at komme til og fra bygningen, som bliver arbejdsplads for cirka 100 ansatte. 

For at udnytte grundens niveauforskelle og sikre en naturlig harmoni med landskabet og omgivelserne vil bygningens etager ligge forskudt, så de følger det kuperede terræn. I den videre proces undersøges det også, hvordan de grønne områder i dialog med lokalområdet kan udnyttes bedst muligt.

Et domicil bygget på DLFs værdier

I konkurrencen om at tegne det kommende domicil deltog fire forskellige tegnestuer. I dommerbegrundelsen lyder det blandt andet om valget af PLH Arkitekters forslag:

- Det er et bæredygtigt hus med et stærkt narrativ, som afspejler DLF’s værdier. Arbejdet med terrænet, og hvorledes dette bliver til et bygget landskab, som præger bygningens indre stemning og udendørsarealer omkring bygningen, er på en gang enkel og overbevisende. Materialer, rummeligheder og dagslys er overbevisende både indvendigt og udvendigt. Overordnet er det et projekt, som indfrier DLF’s ønsker særdeles godt.

Læs også