Nyt ulvepar i Vestjylland?

Der er flere indicier på, at to ulve har etableret sig som et par udenfor Ulfborg i Vestjylland.

Der er stærke indicier på, at et nyt ulvepar har fundet sammen i det såkaldte Ulfborg-revir.
Det skriver Ulveatlas.dk. En video, der er lavet med flere overvågningskameraer har vakt forskeres interesse om parret.

- Billeder og video taget om natten med to forskellige vildtkameraer viser de to ulve følge hinden tæt med løftede haler og en adfærd, der kraftigt indikerer, at der er tale om en han og en hun, skriver Ulveatlas.dk, som også bringer en video af de to ulve.

Reviret har været hjemsted for en hanulv, der var kommet fra Tyskland, og som har boet alene i reviret, men fra den nationale ulveovervågning har man endnu ikke kunnet identificere, hvem den anden ulv er, eller kunnet bekræfte, at der er tale om en hunulv.

Det er Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet, der står for overvågningen af ulve i Danmark, og her forventer man, at bestanden af ulve vil stige i Danmark i 2023. 

- Jeg forventer klart, at den stiger. Og det gør jeg ud fra, at langt de fleste af de 14 hvalpe, der kom til verden sidste år, fortsat er i live. Og når de bliver selvstændige i løbet af foråret, vil de begynde at strejfe omkring i Jylland, sagde professor ved Institut for Ecoscience hos Aarhus Universitet, Peter Sunde, for nylig til Effektivt Landbrug. 

 

Læs også