Danmarksmester gav fif til sjællandsk pløjestævne

Til Sjællandsk Fællespløjning ved Kirke Såby var der mulighed for at få tips og tricks af blandt andre danmarksmesteren Martin Lindberg Velling fra Hobro.

To pløjeveteraner havde et par herlige dage under pløjestævnet ved Kirke Såby. Per Jørgensen fra Hvalsø (til venstre) og den jyske pløjedommer Jens Kristen Buskbjerg. Foto: Jesper Hallgren Hans Wonge, salgskonsulent hos Nellemann Machinery, tog en prøvetur i den nye store Kubota-traktor. Foto: Jesper Hallgren Små ændringer kan gøre en stor forskel i pløjestævnerne. Martin Lindberg Velling (til venstre) giver gode råd - og en hjælpende hånd - til Jakob Staunskær. Foto: Jesper Hallgren

Umiddelbart øst for Kirke Såby mellem Holbæk og Roskilde var der for nylig pløjestævne, Sjællands Fællespløjning, og det var et arrangement, som Dansk Veteran Traktor Klub (DVTK) og LandboUngdom stod bag.

På pløjemarken havde de sjællandske pløjere selskab fra både øst og vest. Der var således af et par svenskere, som havde taget imod en åben invitation og deltog i stævnet, mens en erfaren trio fra Jylland – med danmarksmesteren Martin Lindberg Velling fra Hobro i spidsen – gav tips og tricks til deltagerne.

Det nød 34-årige Jakob Staunskær fra Græsted i Nordsjælland blandt andet godt af. Han fik undervejs flere gode råd af Martin Lindberg Velling.

Kurs mod VM i Letland

- Det er fantastisk, de tager herover til Sjælland og hjælper os. Jeg har fået meget ud af det, fastslog Jakob Staunskær i en kort pause mellem instrukserne fra Martin Lindberg Velling, der har vundet danmarksmesterskabet seks gange.

Det har også resulteret i deltagelse ved verdensmesterskaberne, og til oktober sætter Martin Lindberg Velling kurs mod VM i Letland, hvor målet er at slutte bedre end nummer fem, som er hans hidtil bedste VM-placering.

- Pløjning fylder enormt meget hos mig, og jeg tænker på det hver dag. Det er de små marginaler, der afgør placeringerne, så jeg bruger meget tid på at lave løbende forbedringer, siger han.

- Jeg ser blandt andet billeder og en masse videoer, og det giver nogle gange inspiration til ændringer, lyder det videre fra den seksdobbelte danmarksmester, der naturligvis håber, hans seneste tiltag – en ny type muldplade – bliver en succes.

Hjælp fra pløjedommer

Også Martin Lindberg Vellings far, Peter Lindberg, og den rutinerede pløjedommer Jens Kristen Buskbjerg havde taget turen fra Jylland for at give deltagerne i Sjællands Fællespløjning tips og tricks.

- Det er hyggeligt at være til pløjestævner, og hvis jeg kan hjælpe, gør jeg det gerne. Der er jo mange faktorer, der spiller ind, og det er dejligt, hvis lidt gode råd kan gøre en forskel, fortæller Jens Kristen Buskbjerg fra Virksund nord for Viborg.

Han begyndte at pløje som 16-årig, og i dag er han 68 år. Gennem årene har han pløjet ved utallige danmarksmesterskaber – med to gange DM-bronze som bedste resultat – og fungerer nu som dommer og skal blandt andet dømme ved DM senere på året.

Prøvetur i Kubotas største traktor

Kubota var hovedsponsor for Sjællands Fællespløjning, hvor man blandt andet kunne møde Hans Wonge, der er salgskonsulent hos Nellemann Machinery, som både er forhandler og importør af Kubota.

Tidligere havde Kubota kun mindre traktormodeller, men sådan er det ikke mere, og til pløjestævnet kunne man opleve Kubotas nye store traktormodel, M7-173, der findes med såvel power shift som vario-transmission.

Der var reserveret er større areal, hvor de fremmødte havde mulighed for at køre en tur i den store Kubota-traktor med 175 hk. Og da det nu var til et pløjestævne, kunne man tage en tur med Kobota-ploven bagpå.

Den store traktor er selvfølgelig med i Kubota Care-konceptet med forlænget reklamationsret på fem år / 3.000 timer.

/ jhal

Læs også