Kun en meget lille del af danske forbrugere er villige til at droppe kødet i kampen for klimaet. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer, skriver Dansk Handelsblad ifølge FødevareWatch.
- Mens 96 procent angiver, at de er villige til at ændre adfærd for klimaet, står ændring af kødvanerne langt nede på listen. Det er nemlig kun 6 procent, som er villige til at leve overvejende vegetarisk.
De fleste, lige under halvdelen af forbrugerne, er villige til at undgå madspild, sortere affald og bruge egen indkøbspose.
- I vores undersøgelse tvinger vi forbrugerne til at vælge de tre ting, de er mest villige til at gøre. At undgå kød kan måske optræde på radaren hos mange, men ikke i top tre. Det er det samme billede, vi ser på lange flyverejser. Det er noget, som mange mener, er en god idé at undgå, men som færre reelt er villige til at prioritere som det vigtigste, når det handler om, hvad de selv kan gøre, forklarer Nina Preus, forbrugersociolog hos Landbrug & Fødevarer til Dansk Handelsblad.