Handlen med juletræer udskudt to uger

Langesømessen, der samler juletræs- og skovbranchen, afvikles i år først den 3. september.

Juletræsproducenter må i år vente et par uger senere end normalt, inden aftaler af salg af træerne for alvor skydes i gang.

Det sker normalvis på og i forbindelse med Langesømessen den tredje torsdag i august, hvor hele branchen og opkøbere fra det meste af Europa er samlet. Imidlertid er juletræsmessen på grund af corona-situationen blevet udsat i to uger, så den i stedet afvikles torsdag den 3. september i de ikoniske omgivelser ved Langesø Slot.

- Vi har truffet beslutningen i forhold til de nugældende regler om større forsamlinger frem til 31. august. Samtidig er det sket i samråd med brancheorganisationen Danske Juletræer, der vurderer, at udskydelsen ikke får indflydelse på sæsonens disponering hos køberne, fortæller direktør Hans Berner, Langesø Gods, der arrangerer den traditionsrige messe, der tillige de seneste år har skovmessen »Skov & Teknik« som en integreret del. 

Forholdsregler

Han understreger, at der til den tid vil være yderligere lettelser i forholdsreglerne, men følger naturligvis situationen. Og under messen skal de nødvendige tiltag og forholdsregler, som vil være udstukket af sundhedsmyndighederne, i sagens natur overholdes af udstillere og publikum.

- Det er jo en udendørs messe, og derfor vil det ikke være problematisk at overholde afstandskrav og andre regler, som måtte gælde til den tid. Og om nødvendigt vil vi for eksempel kunne ensrette turen rundt i messeområdet, siger Hans Berner, der måske endda kan forvente flere besøgende end de omkring 3.000 branchefolk, som normalvis gæster Langesømessen. Således er flere andre beslægtede messer aflyst i år.

Aktuelt har han som følge af corona-situationen også flere besøgende i de dejlige omgivelser ved Langesø.

- Rigtig mange tager en tur rundt om søen og benytter i det hele taget naturen. Derfor har kommunen sat skilte op herude, og politiet patruljerer jævnligt, oplever ejeren af Langesø Gods.

 

Læs også