Kom til kartoffelmøde

Informationsmøde om den fynske kartoffelmelsfabrik afholdes torsdag aften i Vissenbjerg.

Siden planerne om en fynsk kartoffelmelsfabrik blev luftet for godt halvandet år siden, er der stiftet et anpartsselskab, K&H Fyn, med indtil videre 47 fynske landmænd og interesserede leverandører som anpartspartshavere.

Der indkaldes nu til et informationsmøde om projektet, hvor flere interesserede har mulighed for at tegne anpart i selskabet på lige fod med de første, som meldte sig ved den stiftende generalforsamling.

Informationsmødet finder sted på torsdag den 5. marts klokken 19 hos Velas i Vissenbjerg. Her vil projektet og budgettet, og det at være kartoffeldyrker blive belyst i detaljer.

- Der er et rigtigt godt projekt, som nu ligger helt klar. Interessen på Fyn, men også på Sjælland, er lovende, ikke mindst fordi vi landmænd gerne ser muligheder for højværdiafgrøder i vort sædskifte. Desværre oplever vi, at der skæres i kontraktarealerne med eksempelvis græsfrø og spinat, og derfor er kartofler kærkomne, siger formanden for Centrovice og medlem af bestyrelsen for K&H Fyn ApS, Torben Povlsen, Sentved.

At skaffe det nødvendige produktionsgrundlag på 6-7.000 hektar melkartofler ser han ikke som urealistisk. Alene på Fyn var der »dengang« et tilsvarende areal med sukkerroer.

Informationsmødet for potentielle sjællandske kartoffeldyrkere foregår torsdag den 12. marts klokken 19 på VKST i Sorø.  

 

Læs også